Hlavní obsah

Cyklokrosař Štybar pojede jarní klasiky, doufá ve start ve Flandrech

Praha

Po zisku rekordního sedmého titulu mistra republiky v cyklokrosu už se Zdeněk Štybar naplno věnuje přípravě na silniční sezónu, kterou by měl zahájit začátkem února závody na Mallorce. Vrcholem jarní části sezóny pro něj budou jednorázové podniky včetně nejdelší klasiky Milán-San Remo na téměř 300 km. Český jezdec stále doufá, že se dostane do nominace týmu Omega Pharma-Quick Step i na populární akce Kolem Flander a Paříž-Roubaix.

Foto: Francois Lenoir, Reuters

Zdeněk Štybar při výběhu na náročné trati Světového poháru v belgickém Zolderu

Článek

„Jenže na ty je z našeho týmu ve hře nějakých patnáct lidí, proto ještě nemám nic jisté. Finální rozhodnutí by mělo padnout až tak týden před těmi závody," uvedl Štybar na svém webu. „Každopádně se na jarní klasiky strašně těším. Je to jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl odejít z krosu. Za největší vrchol bych považoval Flandry," konstatoval bývalý dvojnásobný mistr světa v cyklokrosu.

Začít by měl měl 3. až 6. února sérií jednorázových závodů Mallorca Challenge. „Ale ještě to není stoprocentní. Může se stát, že místo závodů na Mallorce budu muset do Kataru, což by se mělo rozhodnout v nejbližších dnech," uvedl Štybar.

Od 11. do 16. února má v plánu etapový závod Kolem Ománu, pak klasiky v Belgii a etapový závod Tirreno-Adriatico v Itálii (6. až 12. března). „Omán by měl být ideální příležitostí na rozjetí v teple. Nejlepší klasikáři z našeho týmu už mají tenhle model osvědčený," řekl Štybar, který nyní trénuje na Mallorce.

Reklama