Hlavní obsah

Na MS 17 českých cyklokrosařů

PRAHA

Sedmnáct českých závodníků se představí na 55. mistrovství světa v cyklokrosu, které proběhne 29. a 30. ledna v německém St. Wendelu. Nominaci oznámil na úterní tiskové konferenci reprezentační trenér Petr Klouček." Letos to bylo celkem jednoduché, neměli jsme tam žádné velké otazníky," řekl Klouček.

Foto: www.spartacycling.aktualne.cz

Nominační pozvánku na MS v cyklokrosu obdržel i Zdeněk Mlynář.

Článek

V elitní kategorii se představí šest závodníků, další čtyři ve třiadvacítce, pět mezi juniory a Českou republiku budou reprezentovat i dvě ženy. V elitní kategorii dostali důvěru první čtyři z žebříčku UCI Mlynář, Dlask, Ausbuher a Pospíšil, které doplní Zlámalík s Ježkem.

Největší ambice má česká výprava letos v kategorii do 23 let. Trio Štybar, Bína a Šimůnek dokonce opanovalo stupně vítězů při nedávném mistrovství republiky. "Nikdo ale nemůže tvrdit, že i do Německa jedeme pro tři medaile. Tam to bude moc těžké a jakýkoliv cenný kov bude obrovským úspěchem. Na čelní příčky je adeptů víc, možná deset lidí," uvedl trenér.

Belgičané o třídu výš

V elitní kategorii to bude ještě těžší, protože nadvláda belgických cyklokrosařů je v této fázi sezóny dominantní. "Jsou o třídu výš než všichni ostatní. Skoro na všech závodech jich je sedm nebo osm v desítce," prohlásil Klouček. Zároveň však věří, že se ještě zvedne výkonnost jeho svěřenců.

"I když poslední Světový pohár v Nommay o žádné velké formě nevypovídal," narážel na desátou příčku Pospíšila, nejlepšího z Čechů. "Ale kluci měli minulý týden soustředění a byli trošku unaveni. Navíc těžká trať vyhovovala vlastně jen Pospíšilovi."

Reprezentanti se na vrchol sezóny budou připravovat různě. Junioři jsou od včerejška do pátku na soustředění v Lounech, ostatní budou ladit formu individuálně. Generálkou pro muže bude nedělní závod v nizozemském Hoogerheide. Tam z nominovaných nejede jen Pospíšil, jenž bude startovat ve Španělsku. V dějišti šampionátu se všichni sejdou příští čtvrtek.

MS v cyklokrosu - nominace Česka
muži
Petr Dlask, Václav Ježek, Martin Zlámalík, Kamil Ausbuher, Zdeněk Mlynář, Jiří Pospíšil
do 23 let
Zdeněk Štybar, Radomír Šimůnek ml., Martin Bína, František Klouček
junioři
Ondřej Bambula, Ondřej Zelinka, Lukáš Klouček, David Menger, Martin Němeček
ženy
Barbora Bohatá, Kateřina Bohatá

Reklama

Související témata: