Hlavní obsah

Sagan po Forrestu Gumpovi přichystal další oslavy pro Tour

Slovenský cyklista Peter Sagan slíbil fanouškům, že i letos po případných vítězných etapách na Tour de France předvede speciální oslavy. Detaily neprozradil, ale doufá, že k nim bude mít co nejvíce příležitostí.

Foto: Peter Klaunzer, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan.

Článek

Sagan loni při premiérové účasti na Tour vyhrál tři etapy a získal zelený trikot pro vítěze bodovací soutěže. Všestranný jezdec s vynikajícím spurtem také zaujal svými oslavami, z nichž se nejvíce vryl do paměti Forrest Gump.

A příznivce cyklistiky Sagan nechce ošidit o podobné kousky ani při 100. ročníku Tour, jenž začne v sobotu na Korsice. "Už jsme pár kousků natrénovali. Lidé chtějí vidět show, berou si dovolenou, aby mohli sledovat závod. Tohle je jeden ze způsobů, jak jim poděkovat," uvedl třiadvacetiletý člen týmu Cannondale, jenž by rád vedle obhajoby zeleného trikotu získal na co nejvíce etap i ten žlutý pro lídra závodu.

Pro vytoužená prvenství si vítěz nedělního společného mistrovství Slovenské a České republiky pojede na kole se speciálním designem. Horní rámovou trubku zdobí oči komiksové postavy Hulka, jenž by mohl být symbolem letošní Saganovy Tour.

Reklama

Související témata: