Hlavní obsah

Leopard Trek vyhrál týmovou časovku na Czech Cycling Tour

Uničov

Cyklisté lucemburské stáje Leopard Trek opanovali úvodní etapu pátého ročníku největšího českého závodu Czech Cycling Tour, kterou byla týmová časovka v Uničově na 20,4 kilometru.

Foto: FOTO Jan Brychta/TTV sport group

Cyklisté týmu Leopard-Trek při časovce družstev na Czech Cycling Tour.

Článek

Trasu prolétli v čase 24:35 a o dvě sekundy zdolali jezdce české stáje Etixx-Ihned. Trio nejlepších doplnil reprezentační výběr České republiky, který rovněž ztratil dvě sekundy. Žlutý trikot vedoucího jezdce obleče do druhé etapy Belgičan Sean De Bie z Leopard Trek, v dresu nejlepšího vrchaře pojede Jan Bárta z reprezentace ČR a nejlepším domácím jezdcem je Jan Hirt z dnešní vítězné sestavy.

Dlouho to vypadalo na vítězství českého týmu Etixx-Ihned, v jehož sestavě však jede jen jediný domácí cyklista, vítěz nedávného závodu Kolem Slovenska, Petr Vakoč. Až v samém závěru se před tuto sestavu, vedenou trenérem René Andrlem, dostal tým Leopard Trek, v jehož barvách jezdí zase Jan Hirt.

Statečně se s nástrahami tratě poprali i jezdci v reprezentačním dresu ČR v čele s dvojnásobným českým šampiónem Janem Bártou či excelentním vrchařem Leopoldem Königem, kteří jezdí za NetApp Endura. V týmu je doplnili Josef Černý z polské stáje CCC Polsat plus mladíci Hampl, Turek, Doležel a Nipl. Z nich se tria svých spolujezdců udržel pouze Petr Hampl, ale i tak to stačilo na skvělé třetí místo.

„Byla to poměrně těžká časovka, ale hodně krátká. Přes polovinu jsme jeli pouze ve čtveřici, o to jsme to měli těžší, ale jsme spokojeni. Rozhodovat se bude v jiných etapách, především v té královské horské sobotní," řekl v cíli Jan Bárta.

Výsledky
1. etapa (týmová časovka v Uničově, 20,4 km):
1. Leopard Trek (Luc.) 24:35
2. Etixx-Ihned (ČR) +2
3. reprezenatce ČR +2
4. Jo Piles (Niz.) +8
5. Bank BZG (Pol.) +13,
6. Metec - THK (Niz.) +16

Reklama