Hlavní obsah

Je deprimující a ostudné jezdit vzadu, posteskl si Kulhavý. Kolo vzteky zahodil

Nové Město na Moravě

Pohromou skončil pro českého bikera Jaroslava Kulhavého nedělní závod Světového poháru v Novém Městě na Moravě. V nejsledovanějším závodě nedělního programu kvůli technickým potížím vůbec nedojel do cíle a netajil, jak moc je rozčarovaný. „Kolo jsem doslova zahodil," přiznal devětadvacetiletý borec.

Foto: David Taneček, ČTK

Jaroslav Kulhavý v Novém Městě na Moravě.

Článek

Před závodem snil, že prodá formu, kterou cítil. „Už je na čase znovu začít vyhrávat. Jsem v pohodě. Jak jsem kvůli všem zdravotním potížím začal sezónu později, cítím se čerstvější," říkal před startem devětadvacetiletý borec.

V samotné bitvě se rychle prodral vpřed a držel se na třetí pozici. Jenže jej nejprve zbrzdil defekt, následně pak problémy s řazením na novém kole, který si vzal v depu. „Nešlo měnit rychlosti, nemohl jsem uplatnit sílu," posteskl si rozčarovaný Kulhavý, který ze závodu odstoupil.

„Psychicky pro mě bylo hrozně těžké pokračovat. Nakonec to ani nebylo možné. Otočil jsem to a zahodil kolo. Doslova jsem kolo zahodil, protože se opakoval problém z Pražských schodů," netajil Kulhavý, že byl bezprostředně po problému vzteky bez sebe.

Mechanikům vinu nedával

Přitom už po úterním exhibičním představení v hlavním městě si kvůli padajícímu řetězu nechal na kole vyměnit převodník. Mechanikům však vinu nedával. „Za problémy nemohou. Zřejmě půjde o výrobní chybu, protože jsme součástku skutečně kompletně vyměnili. Asi vše budeme muset vyřešit vodítkem řetězu. Ale to zabíhám do detailů. Důležité je, že pro mě závod nedopadl dobře a jsem hodně zklamaný," opakoval Kulhavý.

Závody Světového poháru v Novém Městě na Moravě se pro českého zlatého olympionika zdají být prokleté. Minulý rok ve Vysočina aréně dojel šestadvacátý, letos vůbec nedokončil. „Lidé si zaslouží lepší výsledky. Sezóna ale není ztracená. Jde o jediný závod, který mi nevyšel. Navíc nemám problém fyzický, což by bylo horší. Doufám, že v následujících dnech problém s kolem vyřešíme na sto procent," přemítal Kulhavý.

Nijak netajil, že v pomyslném žebříčku nejčernějších závodů kariéry by se nedělní bitva řadila na vrchol. „Jednoznačně bych jako nejkrutější závod volil tenhle," usmál se hořce. „Je ubíjející, když člověka sráží technické problémy. Už Pražské schody byly deprimující. Cítil jsem se dobře, lidé mi fandili, ale já neměl ve své moci jet vpředu. A jezdit vzadu je ostudné. A v Novém Městě byl scénář stejný. Nechtěl jsem čekat, až mi řetěz praskne ve výjezdu a ještě si namelu, případně se zraním. Proto jsem odstoupil," vysvětloval svoje rozhodnutí Kulhavý.

Reklama

Související témata: