Hlavní obsah

Armstrong je před Tour maximálně motivovaný

PRAHA

Maximálně motivovaný je před blížící se Tour de France americký cyklista Lance Armstrong. Jezdec stáje Discovery Channel vyhrál posledních šest ročníků prestižního závodu a sedmým triumfem by se chtěl rozloučit se závodní kariérou. Zabránit tomu se bude snažit smečka soupeřů v čele s jezdci stáje T-Mobile Ullrichem a Vinokurovem. Podporovat Armstronga bude naopak i český reprezentant Pavel Padrnos.

Foto: ČTK

Lance Armstrong

Článek

Americká stáj oznámila složení týmu pro 92. ročník Tour de France. K sedmému titulu mají Armstrongovi pomoci většinou závodníci, kteří s fenomenálním Lancem zažili loňský triumf. Nováčci jsou dva - vítěz Gira d'Italia Paolo Savoldelli a Ukrajinec Jaroslav Popovič, který triumfoval na Katalánské Tour před měsícem.

Ostatní členové už Armstrongovi pomáhali dříve. Všechna vítězství s Lancem zažil krajan George Hincapie, dále to pak jsou Španělé Jose Luis Rubiera, Manuel Beltran a Benjamin Nadal, Portugalec Jose Azevedo a také Čech Pavel Padrnos.

Vyhraje Lance Armstrong Tour de France?
Tipujte v anketě na konci článku!

"Myslím si, že máme nejsilnější tým v historii," nechal se slyšet třiatřicetiletý Armstrong. Ten po skončení závodu 24. července dá vrcholové cyklistice sbohem. "Jsem více motivovaný, než kdykoliv předtím," upozorňuje poslední šampión na dostatek zájmu dále vylepšit svůj rekord v počtu výher na Tour.

Šéf stáje Johan Bruyneel řekl, že se rozhodl obklopit Armstronga zkušenými jezdci, kteří už s tradičním závodem mají zkušenosti. Zároveň ale upozornil, že tým bude postrádat zraněného Vjačeslava Jekimova, který Tour dojel šestnáctkrát.

Armstronga povzbudilo čtvrté místo v závodu Dauphiné Libéré, tradičním týdenním "zahřívacím" závodu  před Tour de France.

Reklama