Hlavní obsah

Contador definitivně potvrdil, že Vueltu nepojede. Po zlomenině nohy ještě ani nezačal trénovat

Madrid

Španělský cyklista Alberto Contador se s definitivní platností nezúčastní Vuelty, která začne 23. srpna. Potvrdil to jeho tiskový mluvčí Jacinto Vidarte pro server cyclingnews.com a utnul tak narůstající spekulace, které vznikly poté, co se Contadorovo jméno objevilo v předběžné patnáctičlenné nominaci týmu Tinkoff-Saxo. Kvůli zlomenině nohy z Tour de France nezačal hvězdný Španěl ještě ani trénovat.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Zklamaný španělský jezdec Alberto Contador se loučí s Tour de France v desáté etapě.

Článek

Jednatřicetiletý Contador odstoupil během 10. etapy Tour, v níž měl při sjezdu těžký pád a utrpěl frakturu holenní kosti. Vueltu, kterou již vyhrál v letech 2008 a 2012, toužil přesto stihnout. Sám se však před dvěma týdny s účastí rozloučil, když připustil, že léčba se komplikuje. I přesto se jeho jméno objevilo v předběžné nominaci, kde figuruje mezi patnáctkou závodníků i v současnosti suspendovaný Roman Kreuziger.

Spekulace přiživoval i manažer Bjarne Riis, jenž věřil, že se vše v dobré obrátí a Contador si ještě vše rozmyslí. To se ale nestalo. Contador na startu v Jerezu 23. srpna nebude. "Nic se nemění - není žádná šance, že by Alberto Vueltu jel," potvrdil Vidarte, podle něhož jen dosud nedošlo k nahrazení Contadorova jména na seznamu někým jiným. "Před zraněním samozřejmě předpokládal, že v tom týmu bude," podotkl Vidarte.

Přestože si nakonec nepříjemné zranění, které utrpěl v rychlosti téměř 77 km/h, nevyžádalo operaci, Contador dosud nemohl začít s tréninkem. "Jezdí jen trochu na trenažéru, ale pouze tou zdravou nohou. Ta pravá ho stále bolí. A i když s ní občas něco dělá, netrénuje," přiblížil Vidarte.

Datum Contadorova návratu do pelotonu je tak neznámé. "Zatím nevíme, kdy se vrátí. Nemáme žádné plány. Ale z Vuelty je každopádně vyřazený. Nevíme, kdy a kde bude opět závodit. Možná v některém ze závodů v Itálii před koncem sezony, ale teď je ještě příliš brzy něco takového říkat," prohlásil Vidarte.

Reklama

Související témata: