Hlavní obsah

Alonso mohl mít Sagana, podle agenta však na to nebyl připraven

Praha

Elitní slovenský spurtér Peter Sagan nakonec přece jen přestoupil do cyklistického týmu Tinkoff-Saxo a bude novým kolegou Romana Kreuzigera. Smlouvu čtyřiadvacetiletý Sagan podepsal na tři roky, podle spekulací si vydělá až čtyři milióny eur ročně (111 miliónů korun). Cyklistův agent přitom potvrdil, že jako první jednal s nově se tvořícím týmem pilota formule 1 Fernanda Alonsa.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan si obléká zelený trikot pro nejlepšího spurtera na Tour de France.

Článek

Agent slovenského cyklisty Petera Sagana Giovanni Lombardi držel dlouhé měsíce všechny trumfy ve svých rukou a před médii vystupoval s pokerovým výrazem obličeje při otázkách o budoucnosti jeho klienta.

Saganovi končí po této sezóně smlouva s Cannondale a otázek o jeho budoucnosti přibývalo. Lombardi se choval jako hráč pokeru a nechtěl nic komentovat. Od pátku je oficiálně na světě informace, že Sagan bude od ledna 2015 jezdit tři roky v týmu Tinkoff-Saxo.

Skončily tak měsíce spekulací. Už na přelomu roků 2013 a 2014 se mluvilo o možném spojení Sagana s nově se tvořícím týmem pilota formule 1 Fernanda Alonsa. "Během zimy jsem trochu mluvil s Fernandem, ale naneštěstí nebyl včas připraven a my jsme zvolili jinou cestu. Sagan a Alonso mají skvělý vztah a já věřím, že se Fernandovi podaří vytvořit tým, protože by to bylo dobré pro všechny v cyklistice," uvedl Giovanni Lombardi v rozhovoru pro CyclingNews.com.

Když se Rus Oleg Tiňkov po neúspěšné snaze získat tým Cannondale stal počátkem tohoto roku majitelem družstva Tinkoff-Saxo, rychle nahradil na pozici číslo jedna v souboji o Sagana právě Alonsa. "V prosinci, lednu a ani únoru nebyl Alonso připraven a my jsme zvolili jinou možnost. Myšlenka jít s Tiňkovem byla skutečně rychlá, protože jsme věděli, že Oleg má rád Petra. Když jsme si sedli za jeden stůl s Olegem, volba byla jednoduchá," popsal Lombardi.

Reklama

Související témata: