Hlavní obsah

Kauza Kreuziger se opět natahuje, slyšení u CAS bude až v červnu

Praha
Aktualizováno

Slyšení českého cyklisty Romana Kreuzigera u Sportovní arbitrážního soudu (CAS) v Lausanne by se mělo podle posledních informací místo na přelomu dubna a května uskutečnit až 10. června. Verdikt v případu Kreuzigerova podezření z dopingu by pak měl být vynesen o měsíc později, tedy ve chvíli, kdy se pojede slavná Tour de France. Cyklista o tom informoval prostřednictvím twitteru.

Foto: Profimedia.cz

Roman Kreuziger při závodě Tirreno - Adriatico.

Článek

"Nestačím se divit. Zase odklad. CAS navrhuje slyšení 10. června a verdikt o měsíc později. UCI/WADA totiž už dva termíny odmítly," uvedl na sociální síti Kreuziger. "Připadám si jak Alenka v říši divů. Kdyby šlo o mě, rozhodnuto bude v dubnu. Já nezdržuju. Jde o testy z roku 2011. Čtyři roky a všichni jsou v klidu," divil se Kreuziger, jak dlouho se případ táhne.

Český silniční profesionál, jenž hájí barvy stáje Tinkoff-Saxo a 6. května oslaví 29. narozeniny, čelí podezření kvůli hodnotám v biologickém pasu z let 2011 a 2012. Tehdy Kreuziger závodil za stáj Astana, jež se několikrát potýkala s dopingem.

Jak připustil začátkem prosince šéf exekutivy Antidopingového výboru ČR Jan Chlumský, křivky v Kreuzigerově biologickém pasu obsahují poměrně velké výkyvy. Především s ohledem na to, v jak krátkém časovém období k nim docházelo. Kreuziger však nikdy neměl pozitivní dopingový nález a křivky nepřekročily stanovené hodnoty.

UCI odvolání kvůli biologickému pasu u CAS dosud nikdy neprohrála. Pokaždé se tak stalo na základě dat, která vybočila mimo povolené hranice, což však není Kreuzigerův případ.

Reklama