Hlavní obsah

Tým Tinkoff-Saxo nebude mít po odchodu Riise jednoho manažera

Paříž

Cyklistická stáj Saxo-Tinkoff, jejímž členem je Roman Kreuziger, nebude mít po odchodu dlouholetého šéfa Bjarneho Riise jednoho týmového manažera. O vedení týmu kolem španělské hvězdy Alberta Contadora se podělí Steven de Jongh spolu s generálním manažerem Stefanem Feltrinem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cyklista Roman Kreuziger.

Článek

Saxo-Tinkoff dnes představil svou novou strukturu, která podle majitele Olega Tiňkova více odpovídá moderní cyklistice. De Jongh povýšil do role šéfa sportovních ředitelů a generální manažer Feltrin bude mít větší pravomoci ve sportovních záležitostech.

"Abychom se udrželi mezi nejlepšími, musíme se neustále zlepšovat. Nemůžeme si dovolit stát na místě a sledovat, jak nás dohání konkurence. Proto jsme zavedli novou strukturu vedení, v níž už není funkce týmového manažera," uvedl v tiskovém prohlášení Feltrin. "Jak řekl Oleg Tiňkov, tenhle koncept patří do minulosti a už není životaschopný," řekl Ital.

Někdejší nizozemský profesionální cyklista De Jongh přišel do týmu Tinkoff-Saxo před sezonou 2013 ze Sky a od loňska byl určen k těsné spolupráci s největší hvězdou stáje Contadorem.

Bývalý dlouholetý majitel a šéf týmu Riis ve stáji skončil před týdnem poté, co byl kvůli sporům s Tiňkovem zbaven pravomocí. Podle spekulací médií byl Dán suspendován kvůli špatným výsledkům týmu, jenž má letos na kontě zatím pouze dvě etapová vítězství díky Contadorovi a Peteru Saganovi.

Reklama