Hlavní obsah

Vítězství Zdeňkovi přeju, je to super chlapík, blahopřál přemožiteli slovenský rychlík

Le Havre

Na Tour de France vyhrál už čtyřikrát, na pátý triumf však čeká už déle než dva roky. V dosavadních šesti etapách letošního ročníku skončil slovenský reprezentant Peter Sagan hned třikrát na druhé pozici, naposledy ve čtvrtek při dojezdu do Le Havru. O vítězství ho tentokrát připravil Zdeněk Štybar, český jezdec týmu Etixx-QuickStep, který všechny favority z vedoucí skupiny zaskočil nástupem ve stoupání zhruba kilometr před cílem.

Foto: Laurent Cipriani, ČTK/AP

Slovenský cyklista Peter Sagan v bílém dresu pro nejlepšího mladého jezdce Tour de France.

Článek

„Vítězství Zdeňkovi přeju, je to super chlapík," poblahopřál podle slovenských médií svému přemožiteli Sagan. Dodal, že nemohl zrychlit dříve, protože pak by mu v závěrečném spurtu chyběly síly. „Čekal jsem (na reakce soupeřů) a oni čekali se mnou. Zní to směšně, ale je to tak," vysvětloval pro oficiální web soutěže. Štybarovi se tak podařilo ostatním poodjet dostatečně daleko a ve finiši už ho nebylo možné dostihnout.

Přesto vyhlášený slovenský expres znovu finišoval a cílem prolétl jako druhý. „Spurtoval jsem, protože Greipel mezi námi vpředu nebyl, takže jsem mohl získat několik důležitých bodů," připomněl nešťastný pád krátce před cílem, který zablokoval i Němce Andrého Greipela, vítěze dvou etap na letošním ročníku Staré dámy a Saganova největšího konkurenta v boji o zelený dres.

Greipelův náskok se snížil na pouhé tři body a pětadvacetiletý slovenský kolega Romana Kreuzigera ze stáje Tinkoff-Saxo bude mít velkou šanci znovu zaútočit v páteční rovinaté sedmé etapě, která by svým profilem měla spurtérům svědčit.

Reklama

Související témata: