Hlavní obsah

Bez Nedvěda je to těžké, lamentoval kouč Juventusu

Absence Pavla Nedvěda byla ve středečním finále Ligy mistrů na výkonu fotbalistů Juventusu Turín citelně znát. Připustil to bezprostředně po prohře s AC Milán na penalty kouč 'Staré dámy' Marcello Lippi, který před utkáním doufal, že se mu povede najít v nabitém kádru za potrestaného českého hráče náhradu.

Foto: ČTK/AP

Absence Pavla Nedvěda ve finále byla na herním projevu Juventusu hodně znát.

Článek

"Bez Nedvěda to bylo vždycky těžké," posteskl si Lippi, kterého citovala agentura Reuters. "Kdyby hrál na kraji zálohy on, dokázali bychom se víc prosadit dopředu," vykládal italský kouč po bezbrankové remíze v normálním čase i prodloužení.

Po ní rozhodly o vítězství Milána pokutové kopy. "Ten zápas od začátku nevěstil nic dobrého. Nejdřív se pro finále vyfauloval Nedvěd a dnes se ještě zranili Tudor s Davidsem, což nám taky nepomohlo. Musel jsem sáhnout ke střídáním, s kterými jsem nepočítal," završil své lamentování hořce Lippi.

Tenká linie mezi slávou a zklamáním

Nedvědovo místo na kraji středové řady zaujal univerzál Gianluca Zambrotta a patřil na hřišti k nejlepším. "Porážka na penalty vždycky bolí. Odehráli jsme dobrý zápas, při pokutových kopech se může stát cokoli. I tak máme za sebou dobrou sezónu: italský titul a finále Ligy mistrů jsou skvělé výsledky. Doufejme, že vyhrajeme za rok," prohlásil italský fotbalista.

Nedvěda výrazně postrádal na hřišti také brankář Juventusu Gianluigi Buffon, který sice chytil dvě penalty, ale jeho protějšek Dida zneškodnil o jednu víc. "Nedvědova absence nám samozřejmě uškodila. Ale mezi slávou a zklamáním je vždy jen tenká linie. Hrozně nás mrzí, že to takhle dopadlo," uvedl zklamaný gólman.

Reklama