Hlavní obsah

Krvavé neštěstí. Cyklisté se při závodě srazili s autem

Berlín/Praha

Velký problém se stal při cyklistickém závodě v Německu, který se jel v Berlíně. Závodníkům se v neděli postavilo do cesty auto. Několik jezdců bylo při karambolu zraněno. Dva lidé byli ve vážném stavu převezeni do nemocnice. Závod pořádal RADSPORT Club Charlottenburg.

Auto blokovalo trasu cyklistických závodů, několik účastníků se zraniloVideo: Reuters

 
Článek

Cyklistický závod se jel v oblasti Wannsee nedaleko místa zvaného Nikolsoker Weg. Jak k nehodě došlo, není zatím známo, ale podle záběrů lze poznat, že šlo o hrozivý střet s autem na trati. Zadní sklo automobilu je vyražené, kola jsou poničená. Mrazení v zádech vyvolá i cyklistická helma na zemi i záběry na krvavé stopy na vozovce.

Podle policejního mluvčího mělo jet vozidlo pomalu ve vyhrazeném pruhu pro závod, cyklisté už nestačili zabrzdit, protože jeli v plné rychlosti.

Po nehodě jeden cyklista bojoval dokonce o život, druhý byl rovněž ve vážném stavu, další závodníci podle serveru independent.co.uk vyvázli z karambolu s lehčím zraněním. Na místě měl také hořet motor auta, k incidentu dorazily čtyři záchranné vozy.

Závod se konal na neuzavřených silnicích, organizátoři si vymohli pouze uzavřelní jednoho jízdního pruhu. Zatím není jasné, jak se bílé Audi dostalo na trať. Klub, který pořádal tento závod, patří mezi nejstarší cyklistické kluby v Berlíně, jeho historie sahá až do roku 1883.

Reklama

Související témata: