Hlavní obsah

Sagan drtil soupeře, i když mu ve spurtu selhal pedál. Pohádky mají šťastný konec, jásal

Longwy/Praha

Spurtérský fantóm Peter Sagan na Tour zase řádil. V pondělní třetí etapě si dojel na slavném závodě již pro osmý triumf. V hromadném dojezdu kraloval, přestože se nevyvaroval technické i taktické chyby.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sagan a jeho vítězství ve 3. etapě Tour de FranceVideo: sntv

 
Článek

Ustál i to, co by pro většinu ostatních znamenalo konec nadějí na etapový vavřín. I kamery zachytily, jak se vysmekla slovenskému šampiónovi bota z pedálu. Přesto "Rychlík zpod Dubňa" dokázal spurt dotáhnout do vítězného konce před Australanem Michaelem Matthewsem a Irem Danem Martinem.

Sám Sagan přiznal, že v závěrečném 1,6 km dlouhém stoupání do Longwy nastoupil příliš brzy.

"Závěrečné stoupání bylo docela drsné. Zhruba 800 metrů před cílem jsem se rozhodl nastoupit, ale bylo to předčasné. Vyvinulo se to trochu zvláštně. Nečekal jsem, že nastoupí Richie Porte. Chtěl jsem ho sjet, a když jsem se ocitl na čele pelotonu, zbývalo do cíle ještě 400 metrů, což byl poměrně hodně," uvědomoval si.

Pak navíc přišel zmíněný nešťastný moment. „Vysmekla se mi bota z pedálu, ale i přes tyto chyby jsem dokázal vyhrát, i když Matthews mě těsně před cílem málem předjel," popisoval finiš dvojnásobný mistr světa.

„Pohádky ale mají šťastný konec, a tentokrát jsem byl šťastný já," dodal aspirant na zelený trikot.

Reklama

Související témata:
Pedály