Hlavní obsah

Hymnu pro Sagana trefili, ale chybu si neodpustili. Fanoušci zuřili

Bergen

Už je to takřka folklór. Hymnu ale tentokrát organizátoři nepopletli, cyklistický mistr světa Peter Sagan si na stupních v Bergenu mohl vyslechnout tu správnou. Nikoli slovinskou, jak se občas slovenským sportovcům ve světě stává. Ale fandové ze sousední země, a nejen oni, i tak byli naštvaní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Boj o titul v Bergenu - Sagan mistremVideo: sntv

 
Článek
Fotogalerie

Pozorovatelům neunikla chyba v norské televizi. A vlastně ne jedna. U Saganova profilu se objevila vlajka země, která kdysi bývala součástí Jugoslávie. Místo očekávaného dvojkříže na trojvrší svítil na vlajce slovinský Triglav...

K tomuto detailu se připojila záležitost, která pořádně nadzvedla snad každého. Část klíčové fáze závodu nebyla k vidění. Kamera dlouhé sekundy zabírala jediné místo.

„To je váš problém. Jakou to máte techniku," říkal dobře naladěný Sagan slovenské televizi po boji, zatímco reportér se ohrazoval, že chyba byla na norské straně. Ta to přiznala.

„U Floyenu došlo v tu chvíli k výpadku elektřiny, což způsobilo, že se nedostala do našeho přijímače, který odpovídá na signály z kamer v helikoptéře a na motorkách. Signál se tak nedostal zpět do našeho vozidla. V posledních minutách přenosu jsme tak museli využít jen naše statické kamery umístěné v centru Bergenu," uvedl podle slovenských zdrojů PR manažer norské TV 2 Jan-Petter Dahl.

„Neviděl jsem 1,5 km, kde se udály rozhodující momenty," zlobil se bývalý slovenský reprezentant Anton Novosad.

„Nic si nepamatuju, mám za sebou 270 kilometrů na kole," smál se ten, kdo mohl poslední metry vylíčit snad nejbarvitěji - šampión Sagan.

Reklama

Související témata: