Hlavní obsah

České gymnastky v Baku podpořily Čáslavskou v boji s nemocí

Baku

České sportovní gymnastky Petra Fialová, Veronika Cenková a Anna-Mária Kányai, které startují na Evropských hrách v Baku, na dálku podpořily svůj vzor a českou legendu Věru Čáslavskou. Sedminásobná olympijská šampionka v květnu podstoupila úspěšnou operaci rakoviny slinivky a v současnosti se z ní zotavuje. I proto Čáslavská v Ázerbájdžánu není.

Foto: Sport.cz

České gymnastky (zleva) Anna Maria Kanyai, Veronika Cenková a Petra Fialová a jejich pozdrav Věře Čáslavské.

Článek

"Je to výjimečná osobnost a strašně silný člověk. Už jenom tím, co dokázala... Sám ten úspěch určitě nepřišel. To, co pro něj musela obětovat, je pro nás velkým vzorem," uvedla Kányai pro web olympic.cz. Společně s reprezentačními kolegyněmi se v Baku nechala vyfotit u české vlajky doplněné nápisem Věra.

Fialová věří, že třiasedmdesátiletá Čáslavská boj s vážnou nemocí zvládne. "Věra Čáslavská je pro mě obrovským vzorem, vzhledem k tomu, co dokázala. Navíc je úžasná i jako člověk, jako osobnost. Při gymnastické soutěži jsem ji nikdy nepotkala, ale poprvé jsem se s ní seznámila na Odznaku všestrannosti olympijských vítězů v roce 2013, kde byla jako host. Věře Čáslavské přeju celým srdcem, ať se dá co nejdříve dohromady," řekla Fialová, která se svými parťačkami obsadila v Baku 15. místo v týmové soutěži.

Reklama

Související témata: