Hlavní obsah

Hot Beaches mají nakročeno k další úspěšné sezóně

V úvodu sezóny, která vyvrcholí červencovým mistrovstvím světa v Praze (WUCC) mají hráčky týmu Hot Beaches nakročeno dobrým směrem. Vybojovaly bronz na velkém plážovém turnaji v Rimini a o pár týdnů později skončily stříbrné na turnaji v Bruggách.

Foto: Petr Kotěšovec

Turnaj v Rimini, aneb Paganello, je největším plážovým turnajem na světě. Třetí místo Hot Beaches je tak skvělým úspěchem.

Článek
Fotogalerie

Navázaly tak na loňskou úspěšnou sezónu, kdy na začátku léta vyhrály prestižní turnaj v Amsterdamu a na podzim na klubovém mistrovství Evropy (xEUCF) v Londýně získaly bronz a ocenění Spirit of the Game. Podle slov kapitánky Aleny Malé jsou kvalitní umístění týmu výsledkem několikaletého vývoje. "Většina hráček se postupem let hodně zlepšila díky hře ve svých mixových týmech, ale hlavně aktivní účastí na ženských turnajích. Výhra v Amsterdamu nám hodně zvedla sebevědomí. Už předtím jsme cítily, že se zlepšujeme, že umíme hrát na úrovni evropských týmů, ale že jsme schopny porážet týmy z Holandska a Dánska jsme si uvědomily až v Amsterdamu," říká Malá.

„Horké“ pláže

Turnaj v Rimini, aneb Paganello, je největším plážovým turnajem na světě. Koná se vždy na Velikonoce a pro zúčastněné týmy je tak obvykle první příležitostí, jak prověřit síly po zimní přípravě. Hot Beaches obstály v konkurenci šestnácti evropských týmu. Ve skupině si poradily s mladými Italkami Dumps, Němkami, Britkami i Ukrajinkami a jedinou porážku utrpěli od italských Tequilla Boom Boom (TBB). Ve čtvrtfinále Hot Beaches jasně přehrály Francouzky z Yaka. Jejich vítězné tažení zarazil až v semifinále mezinárodní výběr Super Hot Pot, kterému HB podlehly 6:9. Ve finálovém zápasu o třetí místo pak Hot Beaches přesvědčivě přehrály domácí Italky z Boloni. Dosáhly tak historicky největšího úspěchu českého týmu na turnaji s dvacetiletou tradicí. "Hot Beaches vlastně vznikly právě kvůli tomuto turnaji v roce 2004. Paganella jsme se účastnily celkem čtyřikrát a dosud bylo největším úspěchem týmu desáté místo,“ říká kapitánka Malá.

Příprava na mistrovství světa

První v řadě tří přípravných turnajů před klubovým MS v Praze byl pro Hot Beaches Tom´s Tourney, třídenní turnaj pořádaný v belgických Bruggách na začátku května, kde české hráčky opět zabodovaly a odvezly si druhé místo. Vítězně prošly základní skupinou, kde nenašly konkurenci. Nestačily jim Belgičanky, staré známé Italky z Dumps ani Francouzky Lillipuc. I přes prohru se HB dostaly do horní skupiny, kde úspěšně zdolaly Irky z Little Miss Sunshine i mezinárodní tým Crema Catalana. Neúspěšně narazily na Italky z TBB, ale přes holandské Primavera Holandese prošly až do finále, kde podlehly Dánkám z Kodaně. "Bohužel jsme tu postrádaly hodně klíčových hráček, i proto je druhé místo velkým úspěchem. Věřím, že máme na to porazit i týmy, na které jsme zatím neměly (Kodaň a TBB), ale nesmíme podceňovat ani ty ostatní," komentovala výsledek Malá.

Hot Beaches před mistrovstvím absolvují ještě dva testy. Teď o víkendu je čeká přípravné soustředění v Mnichově spolu s dvěma nejlepšími týmy Německa a v červnu Windmill Windup, prestižní turnaj v Amsterdamu, kde minulý rok zvítězily. "Loni jsme všechny překvapily, letos to bude daleko těžší. Nejen proto, že budeme obhajovat, ale také se tam chystá více kvalitních týmů, které se připravují na WUCC. Určitě bychom rády hrály finále, motivace nechybí," prozrazuje Alena Malá.

Nebude to lehké

A jaké jsou podle kapitánky a trenérky vyhlídky týmu pro WUCC? "Bronz na mistrovství Evropy se zdá být závazkem, ale na mistrovství světa bude úplně jiná konkurence. Budě to těžké, budeme prohrávat s nejlepšími týmy Ameriky, Japonska, Austrálie a asi i dalších států. Ale chceme všem ukázat, že i v naší malé zemi s tak malou hráčskou základnou máme dobré holky. Chceme být kvalitním soupeřem. Cílem na MS pak bude získat co nejlepší umístění v porovnání s ostatními evropskými týmy. Bude to velká zkušenost pro naše hráčky a další hru. Doufám, že toho využijeme co nejlépe a že český ženský ultimate se zase posune dál," uzavírá Malá.

Reklama