Hlavní obsah

Honba za mistrovským titulem odstartovala turnajem v Malšicích

Štěpán Materna

V Malšicích u Tábora otevřelo 14 open týmů venkovní soutěžní sezónu a utkalo se o body potřebné ke kvalifikaci na červnové mistrovství republiky. Společně s kvalifikací open proběhl poprvé i turnaj šesti ženských týmů.

Foto: Petr Medek

Letos je poprvé součástí kvalifikačních turnajů i samostatná ženská kategorie.

Článek
Fotogalerie

V sobotních skupinových zápasech se podle předpokladu prosadily čtyři nejvýše nasazené týmy, které si tak zajistily účast ve čtvrtfinále. Další čtyři se o postup do vyřazovacích zápasů museli utkat v baráži. Mezi nimi byla i jindy favorizovaná Žlutá zimnice, která se postarala o první turnajové překvapení, když ve skupině jasně prohrála s A-týmem FUJ 2:15. Do čtvrtfinále sice Zimnice nakonec postoupila, tam ovšem opět narazila. Účast v semifinále si na její úkor zajistil jediný nepražský tým, Peace Egg z Písku.

Jestliže byly čtvrtfinálové zápasy většinou jasnou záležitostí, přinesla semifinále již napínavé boje. Terrible monkeys na hlavním hřišti zastavili postup Jihočechů v zápase, ve kterém si jen postupně budovali pohodlné vedení.  Na vedlejším hřišti si Prague devils naopak rychle vybudovali čtyřbodový náskok nad FUJ, ten však ke konci zápasu začali opět ztrácet. Když vypršel čas a dohrávalo se do 12 bodů, vedli ještě Prague devils 11:8. Díky neúnavné obraně a bleskovým protiútokům však FUJ dokázali srovnat skóre na 11:11. V závěrečném bodě dokonce obhájci titulu Prague devils ztratili svůj útok, nakonec ale dokázali skórovat a postoupit do finále nejtěsnějším bodovým rozdílem.

Do finále vstoupili lépe Terrible monkeys, když zaznamenali break hned v prvním bodě. Prague devils, kteří celý turnaj odehráli pouze v osmi hráčích, vzápětí nasadili zónovou obranu vypilovanou v průběhu celého víkendu. Brzy tak sebrali několik soupeřových útoků a zbytek zápasu víceméně udržovali tří- až čtyřbodové vedení. V samotném závěru finále se Monkeys vzmohli k návratu. Prague devils je v tom podpořili několika svými chybami a tím si opět zkomplikovali koncovku. Tentokrát však nenechali dojít soupeře až na kontaktní bod a dokázali zvítězit 13:11.

V ženské kategorii potvrdily roli jasných favoritek Žlutá zimnice, kde hraje velká část držitelek titulu mistryň Evropy Hot Beaches. Jako silné se ukázalo také spojení ženských částí týmů FUJ a Terrible monkeys, zde hrajících pod názvem Komba ušatá. Na třetím místě mezi ženskými týmy se umístil jediný zahraniční host – rakouský tým W_ANT.

Výsledky kategorie open
1.Prague devils A (Praha)
2.Terrible monkeys (Praha)
3.FUJ A (Praha)
4.Peace egg (Písek)
5.Žlutá zimnice (Praha)
6.3SB (České Budějovice)
7.Východní blok (Hradec Králové, Slatiňany, Chrudim)
8.Atrofované ruce (Plzeň)
9.Prague 7 (Praha)
10.FUJ B (Praha)
11.Figurky slonů (Říčany)
12.Prague devils B (Praha)
13.Velká Morava A (Brno, Olomouc)
14.Velká Morava B (Brno, Olomouc)
Spirit of the game: Figurky slonů
Výsledky kategorie ženy
1.Žlutá zimnice (Praha)
2.Komba ušatá (Praha)
3.W_ANT (Rakousko)
4.Velká Morava (Brno, Olomouc)
5.Prague devils (Praha)
6.Atruc-3SB (Plzeň, České Budějovice)
Spirit of the game: Žlutá zimnice

Reklama