Hlavní obsah

A jde se do finále. Devils potvrdili roli favorita na titul

Druhý a závěrečný kvalifikační turnaj na letošní mistrovství republiky v kategorii open se uskutečnil o víkendu v Havlíčkově Brodě. Zároveň zde sehrály turnaj i týmy žen. Obě kategorie ovládli favorité, v open Prague devils, v ženách Žlutá zimnice.

Foto: Johana Ehrlichová

Karty pro mistrovství republiky jsou rozdány. Zastaví tým FUJ obhájce titulu Prague devils? Nebo někdo jiný?

Článek
Fotogalerie

Turnaje se zúčastnily také dva slovenské týmy, v open divizi to byl tým Outsiterz a v ženách tým Lay D's. Oba dva zahrály velice dobře a skončily shodně na druhém místě.

K velkému překvapení na turnaji nedošlo, některé týmy si své umístění pohoršily, některé si o něco polepšily. Důležitým kritériem byl ale postup týmů buď do první, nebo druhé ligy. Jistotu první ligy si zajistily čtyři týmy: Prague devils, FUJ, Terrible monkeys a Žlutá zimnice. Pokud by se finálového turnaje zúčastnilo více než deset týmů, tak by do první ligy postupovaly ještě týmy 3SB a Východní blok.

Finále mistrovství republiky proběhne 25. - 26. června v Písku. Podle výsledků kvalifikace jsou v kategorii open jasnými favority úřadující mistři republiky, tým Prague devils, který vyhrál oba kvalifikační turnaje. Pozadu ale nechtějí zůstat ani další pražské týmy v čele s FUJ, Žlutou zimnicí a Terrible monkeys, pravidelně končící na 2. až 4. místě.

Ženská kategorie má také jasného favorita a obhájce titulu, tým Žluté zimnice. Uspějí favorité? Přijeďte se přesvědčit na vlastní oči.

Výsledky open
1.Prague devils
2.Outsiterz (SK)
3.FUJ A
4.Žlutá zimnice
5.Velká Morava A
6.Terrible monkeys
7.Východní blok
8.3SB
9.FUJ B
10.Atruc
11.PeaceEgg
12.Prague 7
13.Velká Morava B
14.Figurky slonů
Spirit of the game: Prague devils
Výsledky ženy
1.Žlutá zimnice
2.Lay D's
3.Komba ušatá
4.Velká Morava
5.Prague devils
Spirit of the game: Prague devils

Reklama