Hlavní obsah

Hot Beaches i Silence vyhráli první kvalifikační kolo Evropské ligy

O víkendu se uskutečnilo první kvalifikační kolo Evropské ligy klubů. V Šardicích, na jihu Moravy, se utkalo 15 open a 7 ženských týmů. V kategorii open se bojovalo o 7 postupových míst do druhé části kvalifikace. V obou kategoriích zabodovaly české týmy. První místo a ocenění Spirit of the Game si odvážejí Silence a Hot Beaches.

Foto: Václav Pachta

Hot Beaches i Silence vyhráli první kvalifikační kolo Evropské ligy

Článek

Evropská liga vstupuje do svého 6. ročníku s upravenými pravidly a novým rozdělením států v soutěži. Na místo čtyř regionů je jich od letošního roku pět a také počet týmů na finálovém turnaji se navýšil; v kategorii open z 16 na 24 a v ženách z 8 na 10. Region, ve kterém je Česká republika, je dále rozdělen na tři části. V té naší jsou ještě Slovensko, Polsko, Maďarsko, Slovinsko a Chorvatsko. Druhou část tvoří samostatně Rakousko a třetí je složená z Ukrajiny, Běloruska a Moldávie.

foto: Václav Pachta

Češky z týmu Hot Beaches vykročily k obhajobě loňského titulu dobře. V Šardicích postavily dva týmy a oba dosáhly na medaile. Tým A ženskou kategorii vyhrál a béčko skončilo na třetím místě. Ženy nebojovaly na rozdíl od mužů o postup, pouze o nasazení v dalším kole kvalifikace, kde je dost spotů pro všechny přihlášené týmy.

V open kategorii zastupovaly Českou republiku čtyři týmy. Favorité a první nasazení, tým Silence, svou roli zvládli a turnaj vyhráli. Ostatním českým týmům už se tolik nedařilo. 3eggs, tým složený z píseckých a českobudějovických hráčů, stejně jako FUJ z Prahy, se nedostaly přes bránu osmifinále. Poslední český zástupce, tým Velké Moravy, skončil osmý, těsně za prvními sedmi postupovými místy.

Turnaj ovlivnilo sobotní deštivé počasí, které vyřadilo ze hry tři hřiště, a turnaj se tak dohrával ve zkráceném programu. Ženy dohrávaly jen zápasy ve skupině a podle toho se určilo pořadí. V open se dohrávaly pouze zápasy nejlepších osmi týmů.

Druhé kvalifikační kolo (EUCR) se uskuteční první červencový víkend ve slovinském Mariboru už za účasti rakouských týmů a týmů z východní části regionu. Z tohoto turnaje postoupí nejlepší čtyři týmy v open a dva v ženské kategorii do finále (EUCF), které proběhne poslední víkend v září v Brugách.

Výsledky open:

1. Silence (Česká republika)

2. Mor ho! (Slovensko)

3. Uprising (Polsko)

4. LOL (Maďarsko)

5. Freebeez (Maďarsko)

6. Huck Norris (Slovinsko)

7. Girl Stays Home (Polsko)

8. Velká Morava (Česká republika)

Spirit of the Game: Silence

Výsledky ženy:

1. Hot Beaches A (Česká republika)

2. LayD's (Slovensko)

3. Hot Beaches B (Česká republika)

4. Huntimate (Maďarsko)

5. Whatever (Polsko)

6. Sky This (Polsko)

7. Czech juniors (Česká republika)

Spirit of the Game: Hot Beaches A

Reklama