Hlavní obsah

Halová sezóna vrcholí. První na řadě je pražský mezinárodní turnaj Prague Winter

V nafukovací hale spartakiádního stadiónu na Strahově proběhne o tomto víkendu druhý ročník halového turnaje Prague Winter. O skleněnou vločku z dílny uměleckého skláře Martina Janeckého svede boj 24 evropských týmů v kategoriích open a ženy.

Foto: David Průcha

Nedělní finálová klání na turnaji Prague Winter odstartují v 15.30. V živém přenosu je bude vysílat Střižna.cz.

Článek

Z loňských zahraničních týmů si účast v kategorii open zopakují Poláci, Němci a Rakušané. Premiérový bude turnaj pro maďarský tým LOL a dva týmy z Francie. Největší početní zastoupení mají opět týmy domácí. Z 16 zúčastněných je šest týmů z Česka, mezi nimi i obhájce titulu Prague Devils, druhý finalista Terrible Monkeys či spiritem oceněný tým Tios. Jediným mimopražským českým celkem je Východní blok, družstvo poskládané z hráčů východočeských klubů.

V osmičlenné ženské kategorii má Česká republika dva zástupce, bronzové medailistky z loňska Žlutá zimnice a Prague Devils. O víkendu se utkají s hráčkami z Polska, Rakouska, Francie a Německa. Do pražské haly se vrací i vítězky prvního ročníku Seagulls z Hamburku.

O turnaj, který se na rozdíl od tradičních halových akcí hraje na umělé trávě, byl letos velký zájem. Řada týmů se z kapacitních důvodů nevešla na soupisku. Organizátoři uvažovali o rozšíření na tři dny, ale nutnost uvolnit se z práce či ze školy na pátek se ukázala jako příliš velká komplikace. „Jsme rádi, že turnaj získal během jediného roku tolik příznivců. Hned po jeho vyhlášení byla kapacita turnaje naplněná a na čekací listině dalších 15 týmů. S takovým úspěchem jsme před rokem ani nepočítali,“ říká organizátor Vít Grigartzik.

Zápasy se hrají v sobotu i v neděli vždy od 9 hodin. Nedělní finálová klání odstartují v 15.30. V živém přenosu je bude vysílat Střižna.cz.

Víkendové střetnutí bude pro české týmy menší prověrkou před blížícím se halovým mistrovstvím České republiky, které se uskuteční 4. a 5. února v Brně. Tam se sjede 10 nejlepších týmů v kategorii open a 12 ženských týmů. Titul budou obhajovat Prague Devils v kategorii open, tři vítězství v řadě, a Žlutá zimnice v ženské kategorii. Pro ně to bude útok dokonce na pátý titul v řadě.

Na konci února, 25. a 26., vrcholí zimní sezóna halovým mistrovstvím ČR v kategorii mix, které bude hostit už tradičně Plzeň. A v Plzni se bude také konat mezinárodní turnaj Yellow Submarine, který zde bude hned další víkend po mixovém mistrovství a který de facto halovou sezonu uzavře. Více o halových mistrovstvích republiky najdete na www.cald.cz a o turnaji Yellow Submarine na www.zlutazimnice.cz

Reklama