Hlavní obsah

Absolutní vítězkou ankety Golfista roku se stala Růžičková

PRAHA

Absolutní vítězkou čtvrtého ročníku ankety Golfista roku, do níž přispívají svými hlasy novináři i veřejnost, se stala Kateřina Růžičková. Šestnáctiletá golfistka tak potvrdila svoji vydařenou sezónu, za niž byla vyhlášena nejlepší golfistkou země už na prosincovém večeru pořádaném Českou golfovou federací. Anketa potvrdila také vítězství Stanislava Matuše v mužské kategorii. Vyhlášení se uskutečnilo v pátek večer v pražském hotelu Čechie.

Článek

Růžičková loni zcela ovládla domácí golfové dění. Její patnácté místo na amatérském mistrovství Evropy je považováno za velký úspěch, navíc byla členkou dorosteneckého národního týmu, který na ME skončil na deváté příčce.

Růžičková plánuje profesionální kariéru a i proto hodlá v příštím roce začít se studiem v USA, kde už studuje její kolega Matuš. Ten se v minulém roce stal mezinárodním šampionem Polska a Slovenska, na ME skončil na třicátém místě.

Rozdíl mezi dvěma slavnostními večery, které definitivně uzavírají loňskou golfovou sezónu, je v jejich pojetí. Zatímco na večeru golfové federace v závěru roku jsou vyhlašováni nejlepší golfisté na základě českého amatérského žebříčku, výsledky v pátek zveřejněné ankety jsou v různých kategoriích vytvořeny výhradně na základě hlasování odborníků a v jedné z části ankety také veřejnosti na internetové adrese www.golfistaroku.cz.

Reklama