Hlavní obsah

Myslete na švihové svaly

Při cvičení je potřeba brát ohled na svalové partie, které se podílejí na švihu. Jako základ je nutné posilovat hluboký stabilizační systém páteře. Jedná se o cviky na břišní svaly, rotátory páteře, svaly pánevního dna a svaly zad.

Článek

Pro počátky kondičního tréninku se nejčastěji využívají kompenzační, balanční a zpevňovací cvičení. Než se samy pustíte do cvičení, je dobré vyhledat odborníka, který vám sestaví tréninkový plán, abyste se vyhnuly nezdravému přetěžování těla.

Míč

Poloha vleže na podložce, široká, rozložená ramena, bedra tlačíme do podložky. Míč držíme mezi lýtky, máme aktivní vnitřní strany stehen. Natažené nohy pokládáme střídavě na pravou a levou stranu dolů s výdechem. Nohy držíme k tělu v úhlu 90 stupňů.

Korektor páteře

Tato pomůcka se využívá při cvičení pilates. Rovná a rozvíjí zvláště hrudní akrční páteř, kde nejvíce hrozí vznik dysbalance. Díky korektoru posílíme také střed těla, rozvineme stabilizační svaly jako rotátory ramen a kyčlí, rovnováhu, kontrolu i koordinaci pohybu a zlepšíme dýchání.

Kompletní článek najdete v červnovém Golf Digest C&S.

Reklama

Související témata: