Hlavní obsah

Spilková pokračuje v sólojízdě

Skvělý golf Kláry Spilkové pokračuje. Juniorka vede po prvním kole mezinárodního mistrovství na rány s výsledkem 68. Mezi muži překvapil Jakub Švarc.

Článek

Také Karlovy Vary svědčí Spilkové. Mistryně Evropy do 16 let zahrála na úvod 4 rány pod par, a to i s double bogey na 16. jamce. Po ní došla s výsledky par-birdie a vede o dvě rány. Hráčka Erpet Praha si opět zlepšila handicap, už na +4,5!

Tři rány za Spilkovou je Marie Šebestová, která hrála rovněž pod par, 71. Překvapením je průběžná třetí příčka Sylvy Michálkové (74), která na vrchol amatérské sezony „trénovala“ minulý týden coby dobrovolnice hlídající druhou jamku v Čeladné při European Tour.

Na dalšíćh místech jsou Karolína Vlčková (75), Emily Curry-Bartoňová, Kateřiny Krásová a Růžičková a Slovenka Karolina Cordieri (všechny 76). Obhájkyně titulu Veronika Holišová hrála 79 a je ve druhé desítce.

Mužské překvapení se jmenuje Jakub Švarc. Hráč z pražského Motola předvedl s pěti birdie a třemi bogey životní kolo za 70 ran, 2 pod par, a vede o ránu před čtveřicí Filip Juhaniak, David Procházka, Jakub Stanislav a Peter Švajlen – ten reprezentuje Slovensko. Na 72 ranách se sešli Jiří Korda, Jan Ryba a Stanislav Matuš.

Mezinárodní mistrovství je tak zatím v domácí režii.

Reklama

Související témata: