Hlavní obsah

V padesáti se probil na Open

Peter Senior - vzpomínáte si na něj? V září vedl turnaj seniorů na Roztěži, než se na Casa Serena Open podělil o druhé místo. Nyní se v padesáti kvalifikoval na letošní British Open.

Článek

Australan Peter Senior patří mezi postupující z dvoukolové australsko-asijské kvalifikace na British Open, hrané na hřišti Kingston Heath u Melbourne - stejném, kde se v listopadu konalo Australian Masters a kde při svém posledním turnaji zvítězil Tiger Woods.

Senior, který na podzim dokázal vyhrát kvalifikační školu na americkou Champions Tour 2010 a minulý týden skončil čtvrtý na Victorian Open v rámci australské PGA Tour, předvedl doma kola za 69 a 70 ran, celkově 5 pod par.

Na závěr dal sice veterán bogey a musel nervózně čekat na výsledky ostatních, avšak nakonec pro něho vše dobře dopadlo.

"Hrál jsem mizerně, ale patoval jsem nejlíp za posledních patnáct let," prohlásil o kvalifikaci Senior, který nejlépe na britském majoru skončil čtvrtý v roce 1993, kdy v St. George´s zvítězil jeho krajan Greg Norman.

Na British Open, které se letos koná ve skotském St. Andrews, se Senior vrátí hrát golf po deseti letech, ke svému celkově osmnáctému startu. A týden poté si ještě zahraje seniorské British Open v nedalekém Carnoustie.

O tři místa na British Open se utkalo 44 golfistů. Kromě Seniora postoupili ještě další dva Australané, Kurt Barnes (-10) a Ewan Porter (-8).

Foto: Zdeněk Sluka

Reklama