Hlavní obsah

Mickelson zahrál 58 ran!

Takhle vypadá trápení... Phil Mickelson, který v letošní sezoně do Arnold Palmer Invitational skončil jen jednou v top ten a nezahrál lepší kolo než 66, vystřihl před turnajem na Bay Hill výsledek 58 ran na osmnáctce!

Článek

K Mickelsonově smůle se snové kolo nepočítalo. Odehrálo se totiž mimo turnaj, v pondělí 22. března v kalifornském Plantation Golf Clubu s designem Freda Couplese.

Mickelson tam trénoval kvůli tomu, že greeny mu připomínají ty na Bay Hill. A zahrál přitom dvanáct birdie a jeden eagle, celkem 14 pod par, když obě devítky obešel s 29 údery.

Zprávu prozradil Mickelsonův kouč Butch Harmon. U výjimečného výkonu nebyl Mickelsonův caddie Jim Mackay, ale výsledek potvrdil místní klubový profesionál.

Nejprve Mickelson obešel 18 jamek dopoledne, pak si dal oběd a měl v úmyslu odehrát už jen devítku. Kdy ji však zvládl na 29 ran, zůstal. Zkusil další dvě jamky, na obou měl birdie, a tak už hřiště dohrál celé.

Mickelson hrál, jak je jeho zvykem, ze zadních týček hřiště měřícího 6 436 metrů a podle svědků si přihrával pokaždé nejvýš na tři metry k jamce. Oficiálním rekordem jinak těžkého hřiště je 61 ran.

Nejnižším oficiálním kolem Mickelsona na PGA Tour je 60 ran z FBR Open 2005. V roce 2004 při Grand Slam of Golf na havajském Poipu Beach ovšem Američan předvedl 59 úderů, 13 pod par.

PGA Tour zažila třikrát magický výsledek 59 ran. Dokázali jej Al Geiberger (1977), Chip Beck (1991) a David Duval (1999). Na European Tour ještě nikdo nepokořil hranici 60 ran. Na LPGA Tour zahrála 59 ran Annika Sörenstam v roce 2001.

Reklama