Hlavní obsah

MASTERS: Woods už dorazil

Začíná jeden z nejsledovanějších týdnů v historii golfu. A to díky kombinaci Masters coby nejslavnějšího turnaje světa a návratu Tigera Woodse po pěti měsících přestávky. Všechny důležité zprávy a informace najdete na tomto místě.

Foto: Mick Tsikas , Reuters

Golfista Tiger Woods.

Článek

NEDĚLE

Čtyřnásobný vítěz turnaje Tiger Woods dorazil do Augusty, dějiště Masters, v neděli odpoledne.

"Pozdravil se s dvěma reportéry, které neviděl pět měsíců, jako by se nic nestalo," napsala agentura Associated Press a dodala, že Woods poté zamířil na nový driving range, kde se zastavil k rozhovoru s Paulem Caseym. "Byl to u něho byznys jako vždy. Deset míčů na drivingu a hurá na hřiště," uvedl Casey.

Dalším, s kým se Woods potkal, byl Jim Furyk - šlo o jejich první setkání od říjnového Presidents Cupu. "Je tu dříve než obvykle. V neděli jsem ho tu ještě nikdy neviděl," řekl Furyk o Woodsovi.

Světová jednička chtěla začít trénink na první devítce Augusta National, kde ovšem měl tentýž úmysl Kevin Na. Woods nakonec vykročil na druhou devítku, za svým kamarádem Markem O´Mearou, se kterým se vřele objal.

Neděle před Masters je v Augustě jinak klidný den. Do areálu mohou jen hráči, členové klubu, zaměstnanci a média (ta však nesmějí ke hřišti). A právě v neděli mohou členové klubu ještě hrát a bývalí šampioni si s sebou smějí přivést hosta. Takto se sem napříkld ve společnosti Mika Weira, vítěze z roku 2003, dostal americký komik George Lopez.

Zajímvý tip na Woodsovy výsledky v jednotlivých kolech Masters dal Brad Faxon, hráč PGA Tour a nově televizní komentátor. "73 (trochu nervozní). 69 (nechtěl mít volný víkend). 71 (neproměnil žádný pat). 68 (zvykl si zase na soutěžení). Může Tiger vyhrál s minus sedm? Asi ne. Ale v neděli odpoledne budeme o této možnosti všichni uvažovat - a on také," uvedl Faxon pro Golf.com.

Reklama