Hlavní obsah

Čeladná zaplavena, ale žije

New Course pod vodou, hladina jezera dosahující k podlaze restaurace, narušená nová jamka Middle Course. Tak vypadala v pondělí Čeladná, kterou stejně jako celou severní Moravu sužují katastrofální povodně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Švédský golfista Oskar Henningsson na turnaji Moravia Silesia Open v Čeladné. Ilustrační foto.

Článek

"Prší tu čtyři nebo pět dní, ale teď už normálně. Ráno bylo hřiště téměř celé pod vodou, přes den to odteklo, ale New Course zůstává zalitý, hlavně bunkery. Máme tu takový Lake Course," sdělil v pondělí večer z Čeladné člen managementu Prosper Golf Clubu Libor Buchta.

Muselo se začít kromě jiného s odpouštěním vody z jezera, odkud hrozilo zalití klubovny. "Problémy s narušením zázemí ale nemáme," dodal manažer z Čeladné, kde jinak napršelo 180 milimetrů srážek a voda dokonce v obci strhla železniční trať.

Dějiště srpnového turnaje Czech Open v rámci European Tour doufá, že co nejdříve přestane pršet. A pak se budou počítat škody. "Nejhorší je ztráta peněz a času. Něco budujete, ale pak je to šmahem pryč. Navíc máme nasmlouvané turnaje a těžko předvídat, jak to bude s počasím dál," uzavřel Libor Buchta.

O víkendu byla kvůli srážkám zrušena Czech Amateur Tour v Ropici.

Reklama

Související témata: