Hlavní obsah

Czech Open bez Tigera Woodse

Nový název, nové logo, nové hřiště a nový termín. To je Czech Open 2010 v Čeladné. Promotér turnaje European Tour bezvýsledně bojoval o start Tigera Woodse, stále jedná s Alexem Čejkou a se třemi hráči světového významu.

Foto: Shaun Best , Reuters

Tiger Woods

Článek

„Od listopadu do dubna jsem byl ve styku s manažery Tigera Woodse. Nakonec jsme se na startu světové jedničky nedohodli,“ říká Stephen John Alexander Flanagan, „byl bych špatný promotér, kdybych to nezkusil a budu o start Woodse usilovat i v dalších letech.“ Podle našich informací si Tiger svůj golf stále cení na obvyklou sumu 3 miliony dolarů.

European Tour by mohl okořenit kontroverzní Američan John Daly (na snímku), fotogenický Angličan Ian Poulter nebo „bílý žralok“ Greg Norman z Austrálie. Alex Čejka se podle vlastních slov s pořadateli turnaje zatím nedohodl, ale mělo by se tak stát v nejbližších týdnech. „V Čeladné by se měl každopádně objevit Jimenéz, Levet, Maybin a obhájce titulu Henningsson,“ dodává Flanagan.

Turnaj konaný od 19. do 22. srpna s dotací 2 milionů eur si zahraje 14 českých golfistů. „Start má automaticky zajištěn vítěz Order of Merit Marek Nový, kartu získají tři nejlepší z finančního žebříčku Czech PGA Tour k 3. srpnu a o dvě karty si profesionálové zahrají kvalifikaci 24. a 25. června v Čeladné,“ upřesňuje promotér s tím, že má ještě další dvě volné karty.

Mezi tuzemské amatéry se rozdělí šest karet: národní vítěz na rány a jamky, nejlepší junior a o dvě místa se bude bojovat ve výše uvedené kvalifikaci. Jednu kartu má k dispozici domácí Prosper Golf Club Čeladná.

Oproti loňskému úvodnímu ročníku se změnil název turnaje na Czech Open s tím, že se stále hledá titulární sponzor a z veřejné soutěže bylo vybráno nové logo akce. I dějiště bude jiné, neboť se letos bude hrát na Middle Course.

Reklama

Související témata: