Hlavní obsah

Woods zářil pět jamek

Tiger Woods začal 1. kolo PGA Championship jako za starých časů, ale po pěti nadějných jamkách jeho golf zapadl do stylu současnosti, než z něj až na poslední jamce zase vybředl.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods při tréninku ve Whistling Straits.

Článek

Birdie, birdie, par, birdie. Tak zahájil Tiger Woods úvodní kolo PGA Championship, kvůli mlze na Whistling Straits ve Wisconsinu posunuté o tři hodiny. Ve flightu s Y. E. Yangem, který ho loni senzačně přemohl ve finálovém duelu, a s dalším bývalým vítězem turnaje Vijayem Singhem šlapal Woods z desáté jamky jako někdejší obávaná mašina.

Birdie na třináctce bylo ale jeho nadlouho posledním. Ještě na čtrnáctce zahrál par a zůstával ve spoluvedení na 3 pod par. Pak ovšem přišlo první bogey, když na čtyřparové patnáctce drajvoval do levého roughu a na green hrál až třetí ranou, jenže daleko od vlajky.

Na greenech poté pokračovalo trápení, ať už šlo o neproměněný jedenapůlmetrový pat, nebo o skvělou dvacetimetrovou ránu, která se zastavila o jednu otočku míče před jamkou.

Na své druhé devítce přidal Woods další dvě bogey, a sice na pětiparové dvojce a tříparové sedmičce. Až na jamce číslo devět, čtyřparu, si konečně zase přihrál na jeden pat a také jej proměnil v birdie.

Celkové skóre tedy 71 (-1), což v době dohrání Woodsova kola znamenalo pozici v top 20, jenže dobrá pětina hráčů ještě čekala na start. Přesto důvod k malému úsměvu, protože pod par zahrál Woods naposledy v prvním kole červencového British Open (67).

Od té doby měla světová jedička sedm nedobrých až děsivých kol, jež vyvrcholila minulý týden na Bridgestone Invitational konečným předposledním místem.

Výsledky PGA Championship najdete zde

Reklama