Hlavní obsah

Změňte systém výběru do Ryder Cupu, vyzývá Donald

LONDÝN

Anglický golfový profesionál Luke Donald vyzval ke změně systému výběru evropských hráčů pro prestižní Ryder Cup. Není to proto, že by se snad do nominace nedostal, od kapitána Colina Montgomerieho dostal divokou kartu, ovšem celý systém nazval „bláznivým“.

Článek

Evropa vysílá do Ryder Cupu první čtyři hráče světového pořadí a pět podle výdělků z European Tour. Podle Donalda, světové jedenáctky, je systém nastaven proti golfistům, kteří si vydělávají za mořem na americké PGA Tour. A tak o Ryder Cup přišel například i Paul Casey, který je přitom na osmém místě světového žebříčku.

„Je to asi nejbláznivější výběr pro Ryder Cup v historii. Vždyť tu jsou hráči první světové desítky, kteří vůbec nevěděli, jestli budou moci hrát. A jeden z nich, Paul Casey, o šanci přišel. Cítím s ním, stejně jako s Justinem Rosem. Musíme se podívat na kvalifikační systém a přehodnotit ho. Chápu, že chtějí chránit European Tour, ale golf je světovou hrou a nejlepší hráči chtějí hrát proti světové špičce. Neměli by za to být trestáni,“ doplnil Donald.

Montgomerie již po oznámení nominace zalitoval, že nemohl vzít více hráčů. „Letošní konkurence byla největší v historii, vzal bych dvacet hráčů. Pokud by pro zranění přece jen nemohl hrát Lee Westwood, nahradí ho Justin Rose.

Nominace na Ryder Cup
Přímá kvalifikace: Lee Westwood, Rory McIlroy, Martin Kaymer, Graeme McDowell, Ian Poulter, Ross Fisher, Francesco Molinari, Peter Hanson, Miguel Ángel Jiménez.
Divoké karty: Padraig Harrington, Luke Donald, Edoardo Molinari.

Reklama

Související témata: