Hlavní obsah

Scottův hattrick v Singapuru

Po hubených letech se Adam Scott může letos pochlubit tituly z obou nejvýznamnějších světových tour. Po květnovém Texas Open na PGA Tour nyní vyhrál i Singapore Open na European Tour. A to potřetí v kariéře.

Článek

Sentosa Golf Club byl svědkem Australanova celkově sedmého titulu na European Tour. Třicetiletý Scott si ale musel počkat až do na pondělní dohrávku deseti jamek, když neděle byla výrazně narušena bouřkou.

Tam, kde vyhrál v letech 2005 a 2006, tentokrát Scott triumfoval s výsledkem 17 pod par (65-65-69-68) a s náskokem tří ran na Dána Anderse Hansena.

Do včerejšího přerušení si Scott vypracoval tři birdie. V dohrávce předvedl nejprve dvě bogey, ale pak finišoval dvěma birdie na posledních čtyřech jamkách.

Obhájce ttulu Ian Poulter zahrál ve finále 73, s double bogey na 15. jamce, kde drajvoval doprava za strom, a s celkovými 11 pod par se dělil o 6. místo.

"Je to skvělý pocit, zakončit dlouhý týden vítězstvím," řekl Scott, bývalý světový hráč číslo tři, který na evropském okruhu nevyhrál dva a půl roku.

O třetí místo se na 13 pod par dělil Graeme McDowell, který se zase o něco přiblížil Martinu Kaymerovi v pořadí Race to Dubai, v němž zbývají už jen dva turnaje. Kaymer se dělil o desáté místo. Jenže McDowell mohl skončit dělený druhý a ještě víc zatlačit na Němce,, kdyby nezahrál na poslední jamce trojputt, který ho stál 180 000 dolarů na prize money

Čtrnáct ran za vítězem skončil Phil Mickelson, který si k finálovému kolu musel přičíst dvě trestné rány za pozdní nastoupení ke startu nedělního pokračování. Američan se nakonec v Singapuru dělil o 37. místo.

Přímé přenosy s českým komentářem ze Singapore Open vysílal Golf Channel, který pokračuje ve vysílání European Tour už od čtvrtka, kdy je na programu Hong Kong Open. Tam hraje mj. McDowell, zatímco Kaymer turnaj vynechává a bude až na závěrečném Dubai World Championship.

Reklama