Hlavní obsah

Čeladná se přihlásila o Solheim Cup

Prosper Golf Resort Čeladná je jedním z devíti zájemců o pořádání Solheim Cupu v roce 2015. Kandidatura, oznámená letos na jaře, byla nyní oficiálně potvrzena a seznam žadatelů o utkání uzavřen.

Článek

Šest kandidátů na Solheim Cup 2015 je již veřejně známo. Kromě Čeladné to jsou Gut Kaden Golf und Land Club v Hamburku, Sporting Club Berlín, španělské La Manga Club Murcía a Costa Del Sol a anglický Forest Pines Resort North Lincolnshire.

Costa Del Sol dokonce nabízí Ladies European Tour, aby si sama vybrala nejvhodnější místo regionu pro utkání mezi ženskými týmy Evropy a USA.

Další tři kandidáti si podle informací LET přáli v této fázi výběru zůstat v anonymitě. Pořadatel Solheim Cupu bude oznámen v roce 2011.

Dosavadní utkání v Evropě hostily Dalmahoy & Loch Lomond ve Skotsku, St. Pierre ve Walesu a Barseback & Halmstad ve Švédsku.

V roce 2011 (23. - 25. září) bude pořadatelem irský Killeen Castle u Dublinu, který vyhrál nad šesti dalšími kandidáty. O dva roky později se utkání bude konat v Colorado Golf Clubu u Denveru.

Článek o prvotním úmyslu Čeladné pořádat Solheim Cup 2015 najdete zde.

Reklama