Hlavní obsah

Woods musí přidat, jinak končí

Z minulosti se žít nedá a pokud Tiger Woods nezlepší svůj golf tak, aby byl opět první na světě, společnost Electronic Arts nevidí smysl spojovat se s jeho jménem pro video hru.

Článek

Rok bez turnajového vítězství nemůže zůstat u Tigera Woodse bez obchodních následků. Jeho sponzorské smlouvy jsou postavené na úspěších, kterých se však letos nedostávalo.

Společnost Electronic Arts, která vyrábí hru s Woodsovým jménem, prý nemá akutní plány zbavit se hráče jako své tváře a připravuje verzi hry 2012, ale podle šéfa firmy potřebuje golfista opět vyhrávat.

"Náš obchodní vztah je založen na tom, že my děláme nejlepší golfovou hru a on je nejlepší golfista. Obě tyto podmínky musí být v dlouhodobém čase splněny, aby partnerství mělo smysl. To není nic proti Tigerovi," řekl John Riccitiello, šéf EA, pro agenturu Reuters.

Firma nedávno představila na Facebooku golfovou hru, která nenese Woodsovo jméno, ale podle společnosti jde o odlišný produkt, který má přitáhnout další videohráče.

Šéf Electronic Arts podle svých slov připouští možnost, že Woods se už nikdy nedostane na předchozí herní úroveň, kdy golfu dominoval. Na druhou stranu EA tvrdí, že firmu Woodsův propad zatím nic nestál a že vzhledem k předchozí úspěšné spolupráci cítí loajalitu vůči hráči.

Reklama