Hlavní obsah

Kaymer obhájil a je číslo 2 na světě

Nezastavitelný golf dovedl Martina Kaymera k třetímu vítězství v Abú Dhabí za poslední čtyři roky a k druhému místu na světovém žebříčku. Šestadvacetiletý Němec vyhrál na European Tour s ohromným náskokem osmi ran a odsunul Tigera Woodse na třetí příčku světa.

Článek

Kaymer obhájil titul v Abú Dhabí v někdejším Tigerově stylu. Vyhrál o OSM ran, s výsledkem -24 (67-65-66-66), když za celý turnaj dal jedno bogey v prvním kole.

Stejně jako v sobotu zahrál loňský vítěz Race to Dubai šest birdie, a to včetně poslední jamky, a získal už devátý titul na European Tour.

Jeho spoluhráč Rory McIlroy (-16; 71-67-65-69) se musel po pěti birdie a dvou bogey spokojit s druhým místem. Třetí skončili na -14 Retief Goosen (64 ve finále) a Graeme McDowell (67), který odsune Phila Mickelsona na páté místo světového pořadí.

Kaymer se zároveň stal druhým hráčem světového žebříčku za Lee Westwoodem, což znamená, že Evropě patří poprvé od července 1993 první dvě místa. Tehdy byl jedničkou Nick Faldo a dvojkou Bernhard Langer.

"Je hezké, že je to dnes stejné jako tehdy, první Angličan a druhý Němec," řekl Kaymer, který vyhrál čtyři ze svých posledních osmi startů a devět ze sta v kariéře. Při svém stém startu překonal hranici výdělku 10 milionů eur v kariéře, což se nikomu tak rychle nepodařilo.

Westwood se v Abú Dhabí dělil o 64. místo s celkovými +2 (ve finále stejně jako v sobotu 73).  Mickelsonovi s konečnými -5 patřilo dělené 37. místo.

European Tour pokračuje od čtvrtka turnajem v Bahrajnu, odkud přímé přenosy s českým komentářem vysílá opět Golf Channel.

Reklama