Hlavní obsah

Woods začal solidně, vede nováček

Tiger Woods začal sezonu PGA Tour výsledkem 69 ran, bez bogey, ale také bez birdie na pětiparu. Farmers Insurance Open na Torrey Pines vede 23letý korejský nováček Sunghoon Kang s 64 údery. Alex Čejka hrál 74 s double bogey na závěrečném pětiparu South Course.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Korejský golfista Sunghoon Kang

Článek

Kang předvedl bezchybných 64 ran (8 pod par) na relativně lehčím North Course, které má však pro letošek fairwaye, jež Woods označil za "nejužší, jaké jsem kdy na PGA Tour zažil."

Korejec měl šest birdie a eagle na pětiparu, zatímco Woods zde zahrál tři birdie. Ránu na lídra ztrácejí Chris Kirk, Alex Prugh a Rickie Fowler, všichni na 65.

"Jsem spokojený s tím, jaký jem hrál golf. Opravdu," řekl Woods.

Výkony dne na South Course s počtem 67 ran předvedla různorodá trojice: veterán John Daly, zdejší vítěz z roku 2004, dále argentinský nováček Fabian Gomez a také zdejší trojnásobný vítěz a šampion čtyř majorů Phil Mickelson.

Až o 113. místo se dělí Alex Čejka. Český rodák měl po dvou bogey tři birdie do desáté jamky, ale následovalo další bogey a pak na závěr dokonce double bogey sedm.

Na Torrey Pines panovaly ideální povětrnostní podmínky, ale hráče na nebývale suchých a tvrdých hřištích překvapil rough s neobvyklou výškou přes deset centimetrů.

Reklama