Hlavní obsah

Všechna tři golfová esa jdou spolu

Superflight dal dohromady turnaj Dubai Desert Classic pro první dvě kola European Tour. První tři hráči světového žebříčku, Lee Westwood, Martin Kaymer a Tiger Woods, půjdou v Emirates Golf Clubu spolu. Jejich místní startovní čas je ve čtvrtek ve 12:20.

Foto: Brian Synder, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Tiger Woods vyhrál v Dubaji v letech 2006 a 2008. Poslední dva roky zde kvůli zranění a soukromé aféře nestartoval. Předloni zvítězil Rory McIlroy a loni Miguel Ángel Jiménez.

Podle svého spoluhráče Kaymera si Woods, který má problémy vrátit se k někdejší výkonnosti, zaslouží v současnosti více respektu vzhledem k tomu, co v golfu dokázal.

"Měli bychom mu být vděčni za to, co udělal pro golf. Nechme ho vyřešit si své soukromé záležitosti," vybídl Kaymer na úterní tiskové konferenci v Dubaji.

Bude to poprvé, co Kaymer půjde právě s Woodsem, kterého obdivoval jako dvanáctiletý při televizním přenosu z Masters 1997, kde Tiger vyhrál svůj první major o dvanáct ran.

"Byla to pro mě velká motivace a inspirace. Od té doby jsem chtěl s Tigerem hrát," přiznal Kaymer, který doufá, že se s Woodsem potká aspoň ještě jednou, a sice v nedělním finálovém flightu.

Reklama