Hlavní obsah

Woods dál dominuje. Ve Firestone se tak hraje už jen o druhé místo

Po jednom z nejlepších soutěžních kol v kariéře zahrál Tiger Woods solidně i v sobotním třetím kole. Ve Firestone Golf Clubu zapsal 68 ran a v čele turnaje Bridgestone Invitational ze série World Golf Championship před nedělním finále uhájil náskok sedmi úderů. Woods tak míří za osmým titulem z Firestone a 79. vítězstvím na PGA Tour.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods míří ve Firestone za dalším vítězstvím.

Článek

Na rozdíl od páteční parády, kdy byl Woods dokonce blízko dosažení 59 ran, se mu v sobotu tolik nedařilo. Zahrál tři bogey na devítce, čtrnáctce a šestnáctce.

„Dnes to nebyl úplně můj den. Ale dařilo se mi skórovat, a to bylo důležité. Uhájil jsem vedení z pátku, to není špatné," uvedl Woods a liboval si, že má v neděli vítězství ve svých rukou. „Je to zhodnocení celé práce. Je to vždy příjemný pocit."

Za Woodsem se seřadili druhý Henrik Stenson, třetí Jason Dufner (oba zahráli 67 ran), čtvrté místo dělí Luke Donald, Chris Wood a Bill Haas. Obhájce titulu Keegan Bradley se v sobotu propadl o pět příček na dělené sedmé místo, které sdílí se španělským veteránem Miguelem Ángelem Jimenézem. Do první desítky se vešli ještě Adam Scott a Zach Johnson, dělící devátou příčku.

Skvělý Woods stále v čele

Woods nad všemi jasně ční, a to navzdory tomu, že se na turnaji sešlo elitní startovní pole hráčů, mezi nimiž je i 48 z 50 nejlepších golfistů světového pořadí. Osmým triumfem ve Firestone by Woods vyrovnal vlastní rekordní zápis z Bay Hill. Zároveň by se přiblížil golfistovi Samu Sneadovi na rozdíl tří turnajů v absolutním počtu vítězství na PGA Tour – Snead vyhrál 82 podniků zámořské série.

Na turnajích WGC dominuje Woods od jejich zrodu v roce 1999. Ze 41 startů vyhrál sedmnáctkrát, v top 10 skončil hned dvaatřicetkrát. Ve Firestone vyhrál čtyřikrát v řadě v letech 2005 až 2009 a třikrát mezi roky 1999 až 2001, kromě toho dělil i druhé místo a dvakrát skončil čtvrtý.

Reklama