Hlavní obsah

Tiger chce dát dětem volnost. Nemusí hrát golf, říká

Bylo to poprvé, co se mohl Tiger Woods podělit o radost z triumfu se svým synem Charliem. Poté, co v neděli zvítězil na WGC-Bridgestone Invitational a přidal do své sbírky 79. titul v kariéře, byl mezi prvními gratulanty blonďatý čtyřletý capart, který se okamžitě se schoulil do otcovy náruče. Woods se svěřil, že to "byl speciální okamžik, protože Charlie už chápe, o co jde". Nato Tiger čelil dotazům, jak si představuje synovu budoucnost.

Foto: Matt Sullivan, Reuters

Tiger Woods s trofejí pro vítěze turnaje v Akronu

Článek

"Ať dělá, co bude chtít," odvětil na dotaz, zda bude Charlie hrát golf. "Jestli se rozhodne hrát golf, v pořádku. Pokud se rozhodne pro jiný sport, nebo třeba nebude sportovat vůbec, podpořím ho. Chci, aby byl šťastný a užil si život. Jsem tu pro něj a jsem připraven mu pomoci," doplnil Tiger.

Zatím prý Charlie svého otce napodobuje, jako to dělal sám Tiger zase se svým otcem. "Dívá se mi přes rameno, sleduje mě a zkouší odpalovat. Jeho švih začíná připomínat to, co dělám já. Tak jsem se naučil golf já, můj táta to bral zlehka, v rovině zábavy a soutěživosti, díky tomu jsem pak golfu propadl," vyložila světová jednička.

Sám chce zvolit podobný přístup nejen u Charlieho, ale i u dcerky Sam. "Pokud budou hrát golf, nebudu s nimi dělat žádné lekce. Zkrátka půjdeme na hřiště a užijeme si legraci. Zahrajeme si, zasmějeme se a budeme popichovat jeden druhého. To byl ostatně důvod, proč jsem si hru zamiloval já. S tátou jsme si užívali šanci být na hřišti spolu," zdůraznil Tiger.

Reklama