Hlavní obsah

Zach Johnson zaútočil a obral Furyka o titul

Poslední kolo na BMW Championship Jim Furyk nezvládl. Finále, které se kvůli nepřízni počasí dohrávalo až v pondělí, sice začal jako vedoucí hráč, ale na jeho konci se propadl až na třetí pozici. Zahrál 71 ran, což nestačilo na dvojici vlčáků Zacha Johnsona a Nicka Watneyho, kteří stlačili své skóre na 65, resp. 64 úderů. S šestnácti ranami pod par vyhrál Johnson, před Watneym měl náskok dvou ran, tři údery ztratil Furyk. Ten už pošesté v řadě neproměnil vedení po třetím kole v triumf.

Foto: Jim Young, Reuters

Golfista Zach Johnson se raduje z výhry v Lake Forest.

Článek

Furyk se přitom jen o tři dny dříve stal teprve šestým hráčem, který na PGA Tour nastřílel 59 ran. Skvostné skóre mu pomohlo do čela, jenže v Conway Farms nezvládl závěr třetího podniku čtyřdílného play off FedExCupu, když na své poslední devítce zahrál tři bogey.

Naproti tomu Johnson byl během třetího neplánovaného pondělního finiše v sezóně bezchybný. Zaznamenal šest birdie, z toho dvě na posledních třech jamkách, a ani jednou nechyboval. Mohl si tak dojít pro svou desátou trofej ve své desetileté kariéře a první v letošní sezóně.

"Bylo to obtížné," okomentoval dovršení deseti výher na zámořské sérii. "Nejsem si úplně jistý, zda mi to už úplně dochází. Vyrovnanost na PGA Tour je obrovská, takovou jinde nenajdete. Jsem šťastný, že jsem tu už deset let, a doufám, že ještě mnoho dalších let budu," podotkl.

Za trojicí nejlepších se seřadili Jason Day, Luke Donald a Hunter Mahan, kteří s -11 dělili čtvrté místo. Donalda výtečné umístění posunulo, stejně jako Johnsona jeho výhra, do finálového turnaje FedExCupu – TOUR Championship by Coca-Cola, kde se rozhodne o nejlepším hráči sezóny, který navíc shrábne i pohádkovou desetimiliónovou odměnu.

Tiger Woods, který vstupoval do finálového kola s odstupem čtyř ran od vedoucího Furyka, zahrál v paru a nedostal se do hry o titul. Přesto mu dělené jedenácté místo stačilo, aby se vyhoupl zpět do čela fedexcupového pořadí. Henrik Stenson, který první pozici okupoval po svém vítězství v Bostonu, spadl na druhé místo – z BMW Championship si odváží dělené třiatřicáté místo.

Reklama