Hlavní obsah

Fraser drží v Itálii domácí hvězdu Molinariho na uzdě

Bezchybný Marcus Fraser se v sobotním třetím kole turnaje Open Italia ze série European Tour probojoval do čela pořadí. V zádech má ale tento Australan hned dva z evropských rydercupových hrdinů – domácí hvězdu Francesca Molinariho a Nicolase Colsaertse z Belgie. Oba spolu se Švédem Joakimem Lagergrenem ztrácejí na děleném druhém místě na Frasera jen jedinou ránu.

Foto: Volvo World Match Play Championship 2013

Golf. Ilustrační foto

Článek

Fraser zahrál třetí kolo za 68 ran, čímž stlačil celkové skóre na -11. V neděli to ale nebude mít snadné, smečka chrtů v zádech je pořádně našlapaná a motivovaná. Asi nejžhavější z rivalů je Molinari, který na italské půdě touží zvítězit. Navíc je i členem Golf Clubu Torino, kde se turnaj odehrává, a to už od svých osmi let.

Molinari začal den v děleném vedení a odstartoval dobře díky birdie, jenže pak následovala série sedmi parů a bogey na devítce. Pak už stihl italský šampion zapsat jen jedno další birdie na čtrnáctce a osmnáctku tak obešel za 71 ran. Slíbil ale, že ve finále bude bojovat jako lev, aby podruhé ovládl národní šampionát.

"Na rozdíl od prvních dvou kol to bylo jiné. Nedařilo se mi přihrát si tak blízko, abych častěji skóroval," komentoval. A přidal i postřeh k výtečným fanouškům, kteří mu projevují po celou dobu turnaje velkou podporu: "Je to bláznivé. Nikdy dřív jsem tady v Itálii tolik lidí na golfu neviděl. Je to fantastické, i když jsem je možná dneska nepotěšil tak, jako v předchozích dvou dnech. Ale budu se snažit jim udělat co nejvíce radosti zítra."

Zatímco Molinari se těší na výhodu domácího prostředí, Fraser si z hřiště udělal obývák. V sobotu nezahrál jediné bogey a zdálo se, že našel recept na obtížnou osmnáctku u Turína. "Je to podobné jako hřiště, kde jsem vyrůstal, než jsme se přestěhovali do Melbourne," řekl pětatřicetiletý ostřílený hráč, který byl letos blízko titulu na Ballantine´s Championship, kde ovšem prohrál v play-off.

Colsaerts, který minulý týden nemohl hrát KLM Open kvůli chřipce, se rychle vyležel a dostal do formy. V Itálii okupuje od počátku čelní pozice a v neděli bude rovněž útočit na titul. "Hrál jsem dobře, bohužel jsem neproměnil pár šancí, jednu z nich na poslední jamce, takže 70 úderů, jež jsem zahrál, jsem si zasloužil," pověděl.

V neděli nás čeká zajímavá golfová podívaná, nenechte si ji ujít v přímém přenosu na televizní stanici Golf Channel. Program najdete zde.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.