Hlavní obsah

Patnáctiletá golfistka Wieová opět zkusí uspět na turnaji s muži

PRAHA

Již třetí pokus prosadit se mezi muži zkusí teprve patnáctiletá americká golfistka Michelle Wieová. Po dvou startech na Sony Open v Honolulu ve svém rodišti na Havaji bude školačka startovat v červenci na turnaji John Deere Classic v Milwaukee.

Článek

Wieová hrála na mužském profesionálním okruhu PGA zatím dvakrát. Loni se jí podařilo zaujmout, když v druhém kole zahrála 68 ran a finálový cut jí unikl o jedinou ránu. Letos už se jí dařilo výrazně méně.

Poslední hráčkou, která mezi muži prošla cutem, zůstává Babe Didriksonová-Zahariasová, které se to povedlo v roce 1945 na Phoenix Open. V loňském roce se marně pokoušela prosadit i světová jednička Švédka Annika Sörenstamová.

A proč jde Wieová znovu se svou kůží na trh? "Ráda dělám nekonvenční věci a ještě raději překonávám limity," vysvětlila patnáctiletá golfistka, která absolvovala teprve 20 turnajů profesionální ženské série LPGA. Začátkem března na turnaji v Kahuku na Havaji útočila na svůj první triumf, ale nakonec se musela spokojit s druhým místem, když za vítěznou Jennifer Rosalesovou z Filipín zaostala o dva údery.

Reklama