Hlavní obsah

DJ si ochočil pětipary na Rivieře, stíhá ho Walker a spol.

Pacific Palisades

Šest birdie zahrál během teplého, slunečného dne na Rivieře Dustin Johnson. Americkému ranaři se do skórkarty vloudilo jen jediné bogey a díky tomu s pěti ranami pod par vede po čtvrtečním úvodním kole pořadí Northern Trust Open. O ránu za ním je na děleném druhém místě hned jedenáct hráčů, mezi nimi i Jimmy Walker, který má v úvodu sezóny skvělou formu a dokázal již třikrát vyhrát.

Foto: Gary A. Vasquez, Reuters

Golfista Dustin Johnson na turnaji v Kalifornii.

Článek

Před pěti dny zahrál Johnson ve finálovém kole na Pebble Beach 66 ran a skončil jen těsně za vítězným Walkerem. Ve čtvrtek to zopakoval. Zatímco v neděli bylo ale v Kalifornii pošmourno a chladno, ve čtvrtek to byl úplně jiný příběh a podmínky nemohly být rozdílnější. Jediným styčným momentem byla kvalita Johnsonova golfu – budoucí zeť Wayna Gretzkého skóroval na všech pětiparech.

"Na rozdíl od neděle na Pebble to tady byla pohádka – vítr příliš nefoukal a podmínky byly dokonalé. Ale je to pořád golf, musíte se přizpůsobit jakýmkoliv podmínkám," podotkl Johnson.

Stejná slova ale platila i o Walkerovi, který byl ještě na odpališti šestnáctky ukryt uprostřed leaderboardu. Pak ale zahrál tři birdie v řadě na posledních třech jamkách a rázem se opět vyhoupl mezi uchazeče o titul. "Čekají mě další čtyři dny golfu. Je fajn, že můžu jet na vlně dobrých výkonů, ale vždycky začínáte znovu na nule a říkáte si: Fajn, tak to zkus zopakovat," podotkl Walker.

Reklama