Hlavní obsah

McIlroy jízdu za titulem nedotáhl, na Floridě slavil Henley

Palm Beach Gardens

Rory McIlroy dlouho kraloval startovnímu poli na Honda Classic, ale pro svůj první titul na PGA Tour po dlouhých osmnácti měsících si v neděli na hřišti PGA National v Palm Beach Gardens na Floridě nedošel. Obral ho o něj Russell Henley, který tak po loňském triumfu na Sony Open přidal druhý zářez na grip svých holí. McIlroy přitom vstupoval do finále s náskokem dvou ran, v posledním kole ale zahrál čtyři rány nad par.

Foto: Wilfredo Lee, ČTK/AP

Americký golfista Russell Henley na turnaji Honda Classic.

Článek

Henley hrál také nad normu hřiště – zahrál dvě rány nad par, přesto mu to stačilo k tomu, aby se dostal do rozehrávky o titul. Do té se přimíchali ještě Ryan Palmer a Russell Knox. "Nezasloužil jsem si vyhrát, bylo by to nespravedlivé," prohlásil po zpackaném finiši McIlroy, který vedl od prvního kola, ale během závěrečného dne zahrál pět bogey a jedno double bogey. K tomu přitom přihodil jen tři birdie. To poslední na poslední jamce mu zajistilo účast ve čtyřčlenném play off.

"Měl jsem kliku, že jsem se do rozehrávky vůbec dostal. Zahrát 74 není nic moc. Přijít o náskok v podobě dvou ran taky nepotěší. Musíte hrát dobře, abyste něco vyhráli, a to jsem nezvládl. Bylo by to až moc štěstí, kdybych získal titul. Musím se teď sebrat a na Doralu to zkusit dotáhnout do konce," zmínil McIlroy turnaj Cadillac Championship, který se odehraje v závěru tohoto týdne.

Henley se podruhé v řadě kvalifikoval na Masters, díky vítězství také pronikl do elitní padesátky světového pořadí, což ho rovněž opravňuje ke startu na Doralu. Na chlapíka, který teprve loni naskočil do cirkusu zvaného PGA Tour, parádní výsledek…

Woods nedohrál

Na PGA National nedohrál v neděli Tiger Woods, po třinácti jamkách potřásl rukou Luke Guthriemu, s nímž šel ve flightu a nechal se z hřiště odvézt ke svému vozu. Jako vysvětlení svého odstoupení později uvedl bolesti zad. Navíc doplnil, že není jisté, jestli se ukáže na Cadillac Championship. "Na to je ještě moc brzy," podotkl.

Na European Tour se o víkendu hrál další jihoafrický podnik Tshwane Open - v Copperleaf Golf & Country Estate v Centurionu vyhrál Angličan Ross Fisher s pohodlným náskokem tří ran na dvojici Danie Van Tonder a Michael Hoey.

Golfový turnaj PGA Tour Honda Classic v Palm Beach Gardens v USA (dotace 6 miliónů dolarů, par 70):
1. Henley (USA) 272 (64+68+68+72) v rozstřelu
2. McIlroy (S. Ir.) 272 (63+66+69+74)
-. Palmer (USA) 272 (68+66+69+69)
-. Knox (Skot.) 272 (70+63+68+71)
5. Hurley III (USA) 273 (70+67+67+69)
6. Hearn (Kan.) 274 (67+70+70+67)

Reklama

Související témata: