Hlavní obsah

Kuchar je opět v Texasu ve finálovém flightu, uspěje?

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky, říká se. Matt Kuchar to nyní udělal podruhé během jediného týdne. V Texasu byl ve hře o titul už v minulém týdnu na Valero Texas Open a skvělou pozici před finálovým kolem si vytvořil i nyní na Shell Houston Open. Opět půjde v závěrečném flightu, tentokrát však z prvního místa s náskokem čtyř ran!

Foto: Andrew Buckley, ČTK/AP

Golfista Matt Kuchar

Článek

V loňském týdnu to Kucharovi nevyšlo a po nepovedeném finálovém kole skončil až čtvrtý. Tentokrát má ale mnohem lepší výchozí pozici, když před Sergiem Garcíou a Cameronem Tringalem má náskok čtyř ran. Všichni přitom půjdou v jednom flightu.

Organizátory turnaje totiž už v sobotu strašila předpověď počasí, a tak pustili hráče na hřiště stejně jako v úvodních dvou kolech ze dvou odpališť. A to samé se chytá na neděli, když závěrečné trojice vystartuje z jedničky už v 9.30 ráno místního času.

"Jsem v dobré pozici. V minulém týdnu jsem hrál dobře, byl v závěrečném flightu a měl šanci na vítězství. A v tomto týdnu, na úplně jiném hřišti, mám další příležitost," pochvaloval si po třetím kole Kuchar, který v sobotu netrefil v regulaci pouze jediný green. V dosavadním průběhu turnaje pak uspěl v této statistice ve 48 z 54 případů.

Během tří kol si pak připsal pouhá tři bogey, z toho dvě ve třetím kole. První na devítce a druhé na závěrečné osmnáctce, kde zahrál trojputt ze 12 metrů.

"Je to průšvih zahrát trojputt na poslední jamce, ale celkově puttuji dobře. Rozhodně nejsem zklamaný tím, jakým způsobem zatím celkově hraji. Naopak, jsem tím velmi potěšen," dodal Kuchar, který usiluje o sedmé vítězství na PGA Tour v kariéře.

Reklama