Hlavní obsah

Woods je po další operaci zad

Los Angeles

Hvězdný golfista Tiger Woods se po roce a půl podrobil druhé operaci zad. Při drobném zákroku mu lékaři odstranili úlomek páteře, který devětatřicetiletému Američanovi tlačil na nerv a způsoboval bolest. Vítěz čtrnácti turnajů major věří, že se plně zotaví, vrátí k turnajům a v novém roce zastaví výkonnostní pád.

Foto: Chuck Burton, ČTK/AP

Smutný Tiger Woods.

Článek

První operaci Woods podstoupil loni v březnu, kdy ještě vedl světový žebříček. V současné době je na konci třetí stovky. Protože se nedostal do play off lukrativního FedExCupu, skončila mu v srpnu sezona. Do konce roku nicméně plánoval odehrát ještě pár menších turnajů, jenže v pátek na svém webu informoval, že se zotavuje ze středeční operace.

"Je to frustrující, ale jsem bojovník," napsal Woods. "Doktoři říkali, že se plně zotavím a nepochybuju, že by to tak nebylo. Je to smůla, ale takové věci se stávají. Už jsem byl v podobné situaci a pak znovu hrál. Teď to nebude jiné," uvedl golfista, který vyhrál přes stovku turnajů. Na další titul však čeká přes dva roky.

Vrátit se po další zdravotní pauze chce začátkem příštího roku. Letos nastoupil jen do 11 turnajů, čtyřikrát neprošel cutem a jednou vzdal. Na poslední akci v Greensboro přiznal, že ho záda opět trápí a k tomu i kyčel. Čtyřicáté narozeniny oslaví 30. prosince.

Reklama