Hlavní obsah

Golfistka Spilková na úvod olympijské sezóny neprošla cutem

Gold Coast

Golfistka Klára Spilkové na úvod olympijské sezóny neprošla cutem. Na svém první letošním turnaji RACV Ladies Masters série Ladies European Tour (LET) v australském Gold Coast měla po dvou kolech skóre 13 ran nad par a obsadila dělené 129. místo. V čele jsou Švédka Camilla Lennarthová a Dánka Nicole Larsenová, obě mají deset ran pod par.

Foto: Karel Brázdil

Klára Spilková

Článek

Před týdnem Spilková, která poprvé v profesionální kariéře začínala rok v Austrálii, neuspěla v Adelaide v jednokolové kvalifikaci Australian Open.

Před turnajem v Gold Coast věřila, že se projeví trénink, který předtím absolvovala v Dubaji a Thajsku. "Půjdu bojovat, ale zároveň to pro mě bude taková poznávačka na čem ještě pracovat po dvouměsíční pauze bez turnajů," řekla.

Hřiště Royal Pines Resortu označila po tréninkových kolech za velice náročné. "Hlavně kvůli silnému větru a vyvýšeným těžkým greenům," uvedla. V turnaji si s jeho nástrahami moc dobře neporadila. Během dvou kol zapsala jen tři birdie, zahrála dvanáct bogey a druhý den rovněž dvě double bogey.

Z Austrálie se Spilková přesune do Číny a 10. až 13. března by měla hrát World Ladies Championship v Mission Hills Clubu v Šen-čenu.

Reklama

Související témata: