Hlavní obsah

Golfista Woods se vrací po dvou měsících na greeny

MAMARONECK

Nejlepší světový golfista Tiger Woods se po dvouměsíční pauze vrací na okruh americké série PGA. Třicetiletý Američan bude usilovat o třetí prvenství na US Open, druhém turnaji kategorie major, který ve čtvrtek začne na hřišti v Mamaronecku ve státě New York. Předchozí ročníky vyhrál v letech 2000 a 2002.

Foto: ČTK

Tiger Woods

Článek

Na greeny se Woods vrací po nejdelší přestávce v kariéře, kterou zavinila dlouhá nemoc a nakonec květnová smrt jeho otce Earla. Tak dlouho Woods ještě nikdy na turnajích neabsentoval, ale věří, že je připravený zaútočit na další titul.

"Pokud se stoprocentně nesoustředíte na vítězství, tak ani nemusíte turnaj hrát. Dokud jsem necítil, že to tak je, tak jsem se nevracel," řekl třicetiletý Woods na tiskové konferenci. Před rokem skončil na US Open druhý o dva údery za vítězným Michalem Campbellem z Nového Zélandu.

Dlouho přitom před rokem mířil za obhajobu titulu Retief Goosen z JAR, ale v posledním kole selhal. Tato trojice spolu s vítězem US Masters Philem Mickelsonem z USA a Vijayem Singhem z Fidži, který vyhrál generálku v Harrisonu, je považována za největší favority.

Letošní ročník US Open se bude hrát již postošesté a na cenách si hráči rozdělí celkem 6,5 milionu dolarů. Pro vítěze je připraven šek na 1,3 miliónu.

Reklama