Hlavní obsah

Evropská lakrosová liga zná semifinálové dvojice

Po druhém turnaji pilotního ročníku Evropské lakosové ligy jsou jasné semifinálové dvojice pro závěrečný turnaj. Sky Talons vyzvou Blue Warriors a Red Gunners se utkají s White Crystals. Finálový turnaj se koná 20.–21. listopadu v plzeňské hale Na Košutce.

Foto: Richard Honner

Evropská lakrosová liga, 2. turnaj

Článek
Fotogalerie

Před druhým turnajem ELL v Radotíně viselo ve vzduchu několik otazníků: potvrdí Sky Talons svoji nadvládu i bez Jana Jůzy a Jamie Plunketta, kteří byli v rámci draftů vyměněni do White Crystals?  Na koho z trojice ostatních vyrovnaných týmu zbude čtvrtá, nejméně výhodná pozice pro play-off?

Sky Talons, kteří jednoznačně zvítězili v prvním turnaji soutěže, nakonec svoji pozici udrželi, když podlehli pouze v úvodním utkání týmu Red Gunners 4:6. Ke 14 bodům z prvního turnaje přidali 10,5 a s velkým náskokem vedou soutěž. Ve žlutém dresu se prosazoval především pardubický Jan Skokan, který vstřelil o víkendu 10 branek a vyhoupl se do čela tabulky střelců.

Druhý turnaj však vyšel nejlépe týmu Red Gunners, kteří v téměř kompletní sestavě včetně plzeňského Ondřeje Šedivce a uzdraveného Pavla Poupěte všechny své zápasy vyhráli a do play-off vstupují ze druhé pozice.

Soupeřem Red Gunners v semifinále budou White Crystals a můžeme se těšit na opravdu vyrovnaný souboj. Jejich vzájemný duel v Radotíně musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Až v osmé sérii strhli Red Gunners vítězství na svou stranu.

Týmu White Crystals stále chybí v sestavě několik zraněných a nemocných hráčů, a tak musí doufat, že třítýdenní přestávka bude dostatečně dlouhá a umožní návrat marodů na hříště do rozhodujících bojů.

Nejméně úspěšným týmem v dosavadním průběhu ELL jsou Blue Warriors se ziskem pouhých osmi bodů. Nutno však poznamenat, že jádro jejich týmu mělo v nohách náročný páteční zápas NBLL a klíčoví hráči působili o víkendu poněkud unaveným dojmem. Před semifinálovým duelem s lídrem soutěže, Sky Talons, mají „bojovníci“ ještě výhodu draftu, a mohou tak posílit své řady o dva kvalitní hráče. Kteří hráči to budou a zda to bude stačit na postup do finále, se dozvíme na závěrečném turnaji ELL v plzeňské hale Na Košutce 20. a 21. listopadu.

Evropská lakrosová liga je zcela nová soutěž, která doplňuje zavedenou Národní boxlakrosovou ligu. Týmy ELL byly sestaveny systémeme draftů z hráčů napříč kluby v ČR, Německu, Rakousku, Polsku a Slovensku. Tým, který skončí v turnaji poslední, může svůj kádr posílit o dva hráče z jiných týmů. Kromě bodů za vítězství v zápase se hraje o bod za každou vyhranou periodu zápasu, to znamená, že maximální bodový zisk ze zápasu hraného na 3x 15 minut čistého času může být až 5 bodů. To vše vede k tomu, že zápasy jsou vyrovnané a atraktivní.

V průběhu druhého turnaje byl jasně patrný kvalitativní posun ve hře týmů a hráči se velmi rychle sehráli. Obrany byly mnohem úspěšnější než v prvním turnaji. Zazářilo několik hráčů, kteří v Národní boxlakrosové lize nejsou tolik vidět, protože se na ně jako na tahouny týmů soustředí obrana soupeře. Při souhře s dalšími kvalitními hráči ale dostávají víc prostoru a dokážou ho využít.

Kanadské bodování po dvou turnajích vede Petr Poupě z White Crystals s 19 body (12+7) před Radkem Skálou z Red Gunners se 17 (11+6) a Adamem Kostkou ze Sky Talons s 16 (9+7). Nejlepším střelcem je Jan Skokan (13 gólů). Hodnocení brankářů podle úspěšnosti zásahů vede Martin Bartuška ze Sky Talons se skvělým výsledkem 91,22 %.

Kompletní výsledky a statistiky, rozpis semifinálových zápasů a zápasů o konečné umístění naleznete na www.lcc-radotin.cz, záznamy všech zápasů můžete sledovat na www.strizna.cz.

Partnery ELL jsou S&S vzduchotechnika, Harrow sports, SOKRA, s. r. o., a firma Foxinteriér.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články