Hlavní obsah

Mistrovství světa v Liberci má už i svou hymnu

PRAHA

Mistrovství světa v klasickém lyžování, které propukne v Liberci ve středu 18. února, už má i svou hymnu. V úterý večer ji v Liberci představila prezidentka organizačního výboru MS 2009 Kateřina Neumannová spolu s týmem, jenž se na vytvoření hymny podílel.

Foto: liberec2009.com

Zpěvák Ondřej Ruml a Kateřina Neumannová při natáčení hymny lyžařského MS v Liberci.

Článek

„Dlouhodobě jsem v kontaktu s Michalem Dvořákem a často jsme spolu o oficiální písni pro šampionát mluvili. Když po několika měsících přišel a nabídl mi právě tuhle skladbu, tak jsem hned věděla, že splňuje naše očekávání, a že je to ta pravá ´muzika´ pro náš šampionát - a že ji tedy bereme,“ popsala Neumannová. Hymnu nazpíval jablonecký rodák a finalista soutěže X-Factor Ondřej Ruml, text napsal Tomáš Roreček a hudbu složil Jiří Janouch.

„Hned po první poslechu jsem věděla, že to je ta správná píseň, která povzbudí fanoušky k bouřlivému nadšení a sportovce k lepším výkonům,“ říká Neumannová s tím, že se o aranžmá postaral Michal Dvořák a Jiří Janouch.

„Hrozně ráda bych v následujících dnech tuto hymnu předala našim reprezentantům, protože slova v refrénu - Proč ne my a proč ne právě teď - je podle mne ten nejlepší doping, který je pozitivně povzbudí ,“ plánuje Neumannová.

Skladba má dvě verze, které se liší svou délkou. V následujících dnech získá skladba podle mluvčího organizačního výboru Zdeňka Soudného ještě další aranžmá, na kterém se budou podílet například Dara Rolinc, Helena Zeťová, Kamil Střihavka nebo Petr Bende. Poprvé se s písní v tomto provedení setkají diváci oficiálního zahajovacího ceremoniálu v liberecké Tipsport aréně 18. února, jejímž vrcholem bude koncert skupiny Deep Purple.

Reklama